Zomerpiek ww-instroom leerkrachten ‘schandalig’

13.04.19
Van alle beroepen is dat van basisschoolleerkracht het meest seizoengevoelig. Dit beroep kent de hoogste piek van mensen die in de zomer in de ww terechtkomen. “Schandalig dat besturen, met de huidige lerarentekorten, hun mensen nog steeds geen vaste banen willen bieden”, vindt AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen.
Deel bericht

Ruim de helft van de kinderen krijgt ongezonde drankjes mee naar school’

13.04.19
Een flesje mierzoete cola of een blikje suikerrijke Ice Tea mee naar school? Dat is op veel scholen not done. Toch blijkt uit onderzoek van bureau Kantar dat ruim 55 procent zoet en ongezond drinken meekrijgt. Misschien dat er na de Koningsspelen van vandaag verandering in komt. Het officiële thema is ‘water drinken’: kinderen worden er vandaag op gewezen dat water drinken gezond is.
Deel bericht

Minister bezorgd over leerlingendaling in krimpregio's

13.04.19
Onderwijsminister Arie Slob maakt zich grote zorgen over de afname van het aantal leerlingen in krimpregio's, zoals Zeeland. Leerlingendaling gaat onherroepelijk leiden tot het sluiten en fuseren van scholen. Scholen moeten verder kijken dan hun eigen belang, vindt Slob. Door samen te werken kunnen zij het onderwijsaanbod langer in stand houden.
Deel bericht

Kabinet trekt de knip voor watertap op schoolpleinen

13.04.19
Het kabinet maakt twee miljoen euro vrij voor openbare waterkranen op schoolpleinen. Staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid) trekt de knip, omdat hij hoopt dat er minder frisdrank door gedronken zal worden. Ze kunnen driekwart van de aanschaf- en installatiekosten vergoed krijgen, naar verwachting zo’n 2000 euro subsidie per kraan.
Deel bericht

Grote verschillen in hoe scholen omgaan met rekenstoornis

13.04.19
Kinderen met een rekenstoornis worden regelmatig op een te laag niveau geplaatst, ondanks dat ze een normale intelligentie hebben. Dat baart deskundigen zorgen. Dyscalculie gaat vaak samen met faalangst. Kinderen die in rekenen heel slecht zijn, krijgen vaak het stempel 'dom'. Ook bij de eindtoets halen ze een lage score voor rekenen, omdat ze geen hulpmiddelen mogen gebruiken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)