Onderwijs blijft kampioen in burn-out

14.04.19
In geen enkele bedrijfstak is het aantal burn-outklachten zo hoog als in het onderwijs. Dat blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2018. Ook de afgelopen jaren stond het onderwijs steevast op de eerste plek. Veel werknemers in het onderwijs voelen zich ‘emotioneel uitgeput’ en ‘leeg aan het einde van de dag’.
Deel bericht

Slob positief over ‘onderwijsassistent-plus’

14.04.19
Onderwijsminister Arie Slob is positief over een bijscholingstraject tot onderwijsassistent-plus. Dit traject is bedoeld om met een bredere inzet van onderwijsassistenten het lerarentekort tegen te gaan.Het werken met een divers team met verschillende (vak)specialisten, onderwijsassistenten/ ondersteuners en zij-instromers kan daaraan een bijdrage leveren’, aldus Slob.
Deel bericht

Wat je niet wist over de stropdas van de koning

14.04.19
De koning is bij officiële gelegenheden als de Koningsspelen altijd netjes. En hij draagt altijd een stropdas. Waarom is dat? En heeft hij dan altijd dezelfde stropdas om? We gingen langs bij een echte stropdas-expert.
Deel bericht

Sociale partners willen onderzoek naar urennorm primair onderwijs

14.04.19
Welke kansen biedt verlaging van de wettelijke urennorm? Wat zijn de effecten voor de werkdruk en de kwaliteit van het onderwijs? De bonden en de PO-Raad hebben minister Slob een brief gestuurd om hierover het gesprek te voeren. Het doel is dat er een gezamenlijk onderzoek komt naar de verlaging van de urennorm in het primair onderwijs.
Deel bericht

PO in Actie: ‘Kasschuif spelletje voor de bühne’

14.04.19
Het besluit om een deel van het geld voor werkdrukvermindering naar voren te halen, is bewust zonder de Algemene Onderwijsbond en PO in Actie genomen. Onderwijsminister Slob wijst erop dat deze twee partijen uit eigen beweging zijn opgestapt uit het landelijke overleg over het lerarentekort. Hij erkent wel dat de informatievoorziening over het besluit beter had gekund.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)