Na schooltijd nog even buiten spelen? Ondenkbaar in China

03.06.19
Het heeft iets tragisch, al die ouders die hun kinderen plezier en ontspanning gunnen, maar zelf de lat hoog blijven leggen – ook op privéscholen. Neem het vak Chinees: zonder dat wij het wisten, werd onze dochter ingedeeld in de groep met het hoogste niveau. De meeste ouders halen immers elke middag na school een bijlesleraar in huis om het niveau hoog te houden.
Deel bericht

Bibliotheek verzorgt taalfeesten op Brede Scholen

03.06.19
Bibliotheek Hardenberg verzorgt Taalfeesten in de gemeente Hardenberg voor de groepen 3 en 4 en voor de oudste peuters en jongste kleuters. Dit jaar in het thema ‘Dit ben ik’. Tijdens het Taalfeest spelen de kinderen met boeken, taal en kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten.
Deel bericht

Ouders in verzet: waarom mag dependance van school wél langs een drukke weg?

03.06.19
Ouders van een school in A'dam Noord verzetten zich tegen de verhuizing van hun kinderen naar een nieuwe dependance langs een drukke weg. Op een plek waar een nieuwe school niet eens gebouwd mag worden vanwege luchtvervuiling. ‘Onze kinderen worden per mededeling, zonder inspraak, voor onbepaalde tijd gehuisvest op een zeer ongezonde locatie.'
Deel bericht

Basisscholen scoren op kleinschalig onderwijs, waarbij aandacht is voor de leerling

03.06.19
Persbericht: onderzoek naar de beoordeling en ervaringen met Nederlands basisonderwijs
Deel bericht

College wil 1,7 miljoen euro voor basisscholen in Roosendaal

03.06.19
Het college van B&W van Roosendaal wil een bedrag van bijna 1,7 miljoen euro beschikbaar stellen voor de huisvesting van de verschillende basisscholen. Op dit moment wordt er binnen de gemeente hard gewerkt aan een zogeheten doordecentralisatie. Dat houdt in dat het geld vanuit het rijk een op een wordt doorgezet naar de basisscholen, zodat zij zelf kunnen bepalen wat ze met het geld doen.
Deel bericht

Wat mankeert dit kind, wat mankeert ons onderwijs?

03.06.19
Steeds meer kinderen in het regulier onderwijs krijgen psychische hulp of medicatie vanwege AD(H)D, angst of depressie. Windesheimonderzoeker Bert Wienen vindt die stijging zorgelijk: “Kijk niet alleen naar het kind, maar ook naar de onderwijscontext”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)