Kinderen niet goed leren lezen is verwaarlozing [column]

02.06.19
Op school zit je om te leren lezen. En nog een paar dingen, maar als je niet goed kunt lezen, wordt het ook nooit wat met al die sociale, communicatieve en digitale vaardigheden die hoogst belangrijk worden geacht in de 21ste eeuw. Dan ben je een gedoemde achterblijver. Het is zorgwekkend dat al dat nuttige, inzicht verschaffende onderzoek de scholen niet bereikt.
Deel bericht

Jaarlijkse prestatieanalyse basisscholen verandert vanaf 1 augustus 2019

02.06.19
Jaarlijks maakt de Inspectie van het Onderwijs een analyse van iedere school of instelling. Dat gebeurt op basis van de informatie die de inspectie al heeft. Vanaf 1 augustus 2019 zal er naar meer aspecten gekeken worden, zoals de behaalde referentieniveaus, de schooladviezen, de plaats in het vo na 3 jaar, de veiligheidsbeleving, het welbevinden, de verandering van schoolgrootte.
Deel bericht

Opinie: 'Maakt de Centrale Eindtoets niet meer stuk dan ons lief is?'

02.06.19
Ervaring leert dat de leerlingen, geplaatst na een heroverweging, bijna altijd weer terug stromen naar het niveau dat oorspronkelijk werd geadviseerd. Dit is natuurlijk vreselijk. Een leerling heeft de eerste periode op een veel te hoog niveau les gehad en moeten presteren. Een nieuwe start op een nieuwe school is altijd spannend, maar wanneer je niet op de juiste plek zit, is deze start erg moeil
Deel bericht

Blind door je beeldscherm?

02.06.19
Steeds meer kinderen en jongeren zijn bijziend. Een deel van hen loopt risico om op latere leeftijd slechtziend of zelfs blind te worden. In tegenstelling tot wat velen denken, zijn beeldschermen niet de grootste boosdoener. Maar wat dan wel? NEMO Kennislink zocht het uit.
Deel bericht

Schoolopdrachten in plaats van een schoolreisje, omdat je arm bent

02.06.19
Hoewel het besluit van de gemeente Amsterdam door veel mensen wordt aangemoedigd, vragen ook veel mensen zich af of de regeling wel zo eerlijk is ten opzichte van ouders die net boven de inkomensgrens voor de stadspas zitten. Ook is er kritiek op de term 'vrijwillige ouderbijdrage', omdat kinderen van ouders die niet betalen simpelweg niet mogen meedoen aan allerlei extra activiteiten op school.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)