Veel kinderburgemeesters, maar kunnen ze ook iets veranderen?

20.06.19
Steeds meer dorpen en steden in Nederland krijgen een kinderburgemeester. Al in zo'n 40 plaatsen zijn die er. Ze mogen meepraten met volwassenen en ideeën bedenken voor wat er in hun plaats moet veranderen. Meestal worden kinderburgemeesters heel serieus genomen. Maar de kinderombudsvrouw zegt dat dat niet in alle gemeenten zo is. En dat moet volgens haar veranderen.
Deel bericht

Gelijke Kansenaanpak: subsidieregeling vrijroosteren leraren opnieuw opengesteld

20.06.19
Twintig schoolbesturen in het PO en VO kunnen gebruikmaken van de tweede subsidieronde om leraren vrij te roosteren. Scholen met veel achterstandenproblematiek krijgen zo de kans om te investeren in activiteiten op het gebied van coaching en in intensieve begeleiding van leerlingen. Besturen die subsidie krijgen, zijn verplicht om mee te werken aan het monitoronderzoek en de evaluatie.
Deel bericht

App leert kinderen al springend te rekenen en gaat ‘bewegingsarmoede’ tegen

20.06.19
Jumping jacks doen tijdens het rekenen. Dat lijkt twee Zoetermeerse neven de oplossing voor de oprukkende zitcultuur onder kinderen. Met een app voor scholen, waarbij kinderen al bewegend leren, hopen ze de ‘bewegingsarmoede’ een halt toe te roepen. ,,Bovendien is het veel beter voor de concentratie dan alleen stilzitten.’’
Deel bericht

Scholen gaan zélf knokken voor meer zorgleerlingen in gewone klassen

20.06.19
Tientallen scholen en onderwijsorganisaties bundelen de krachten om zélf meer kinderen die zorg nodig hebben in de gewone klassen te houden. Ze vinden dat er nu écht iets moet gebeuren, want na jaren vol verwoede pogingen stijgt het aantal leerlingen op het speciaal onderwijs juist. ,,We gaan laten zien hoe het wel kan.”
Deel bericht

Kermisindeklas.nl wordt nóg leuker, leerzamer en lekkerder

20.06.19
Het platform kermisindeklas.nl wordt uitgebreid met nieuwe onderdelen. Dat de Tilburgse Kermis meer dan leuk is en ook leerzaam liet de website voor het basisonderwijs de afgelopen jaren al zien. Op kermisindeklas.nl staat een uitgebreid aanbod van superleuke weetjes, opdrachten en video’s over de kermis voor in de klas én voor thuis.
Deel bericht

Leraren blij met baan, maar willen meer waardering

20.06.19
De overgrote meerderheid van de Nederlandse leraren is blij met hun baan. Dat blijkt uit het internationale onderzoek TALIS 2018, melden de onderwijsministers. Uit het onderzoek blijkt echter ook dat maar drie op de tien leraren vinden dat hun beroep genoeg maatschappelijke waardering krijgt. Het is volgens de ministers nodig de positieve kanten van het beroep meer in de schijnwerpers te plaatsen.
Deel bericht

Basisschool kan geen luizenmoeders vinden

20.06.19
Ouders van leerlingen in het basisonderwijs zijn steeds moeilijker enthousiast te maken voor het begeleiden van schoolreisjes, het helpen bij schoolfeestjes en andere activiteiten van de school. Aan de andere kant zijn ouders zich wel meer gaan bezighouden met de wijze waarop de docenten hun kinderen begeleiden.
Deel bericht

Zilveren griffels en penselen bekend

20.06.19
De Griffeljury heeft woensdagmiddag door het hele land twaalf kinderboeken bekroond met een Zilveren Griffel, de prijs voor de best geschreven kinderboeken van het afgelopen jaar. De Penseeljury reikte acht Zilveren Penselen uit, de prijs voor de best geïllustreerde kinderboeken van het afgelopen jaar. Op dinsdagavond 1 oktober wordt bekendgemaakt wie de Gouden Griffel en het Gouden Penseel wint.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)