Doe mee met de Beverwedstrijd!

22.06.19
De Beverwedstrijd is dé informaticawedstrijd voor alle leerlingen uit groep 5 t/m 8 van de basisschool en klas 1 t/m 6 van het voortgezet onderwijs. Vraag jouw leraar om zich in te schrijven op de website van de Beverwedstrijd!. Hij of zij krijgt dan vanzelf meer informatie toegestuurd en dan kan jouw klas mee doen!
Deel bericht

Slob: ‘Van eindtoets naar doorstroomtoets’

22.06.19
Het kabinet wil van de eindtoets een doorstroomtoets maken. Minister Slob : Gelijke kansen voor leerlingen zijn belangrijk en de eindtoets moet op den duur minder bepalend worden. Uiteindelijk moet het makkelijker zijn om in de eerste klassen van het VO nog te wisselen van niveau. De PO-Raad is positief dat haar standpunten over de langere termijn zijn overgenomen door de minister.
Deel bericht

Ruim een kwart gedupeerden eindtoets kreeg heroverweging advies

22.06.19
Bij nog eens 15 procent is het schooladvies heroverwogen maar niet bijgesteld. In totaal is ruim een kwart van de schooladviezen heroverwogen. Dit zou betekenen dat 28 procent van de 19.250 gedupeerden een mogelijkheid tot heroverweging kreeg. AVS-voorzitter Van Haren: Wij vinden het heel belangrijk dat er altijd een heroverwegingsgesprek plaatsvindt als het toetsadvies daar aanleiding toe geeft.
Deel bericht

Onderwijsraad wil input voor advies over artikel 23

22.06.19
Wat vindt u van artikel 23 van de Grondwet over de vrijheid van onderwijs? De Onderwijsraad wil het graag van u horen! Tot 15 september kunt u input leveren voor een advies aan het kabinet. De Onderwijsraad verkent welke betekenis dit (openbaar en bijzonder onderwijs op gelijke basis door de rijksoverheid betaald) heeft in onze tijd, bijvoorbeeld met betrekking tot segregatie (hokjesscholen).
Deel bericht

Asielzoekerskinderen vergeten even hun zorgen tijdens groot Orkest van het Oosten

22.06.19
Ruim tweehonderd asielzoekerskinderen uit Noord-Nederland klappen, zingen en stampen dinsdag 25 juni mee met het Orkest van het Oosten. Aan het meedoe-concert in Zwolle doen scholen mee uit Assen, Emmen, Hoogeveen en Zutphen.
Deel bericht

Advies van leraren over schoolniveau groep 8-leerlingen blijft leidend

22.06.19
Het schooladvies van leraren blijft leidend voor groep 8-leerlingen die naar het voortgezet onderwijs gaan. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een voorstel hierover van minister Slob. Uit een peiling onder 2.500 leraren van groep 7 en 8 blijkt dat er veel steun is voor de huidige volgorde. Slechts een kwart van de ondervraagden verkiest de eindtoets boven het schooladvies
Deel bericht

Educatieve keuzedagen niet bedoeld als extra vakantie

22.06.19
Educatieve keuzedagen zijn geen verkapte vakantiedagen. Dat benadrukt onderwijsminister Slob in antwoord op kritische vragen hierover van GroenLinks. Scholen die experimenteren met educatieve keuzedagen, zijn hier positief over. De keuzedagen bieden ruimte voor differentiatie, spelen in op persoonlijke interesses van leerlingen en stimuleren een bredere blik op de wereld en de samenleving.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)