Productiviteit onderwijs veel lager dan in 1980

23.06.19
De politiek is steeds bereid de portemonnee te trekken, zonder de consequenties daarvan goed onder ogen te zien. Daardoor is de productiviteit van het onderwijs sterk afgenomen. Dat meldt IPSE Studies. De prestaties (het aantal leerlingen en de toegevoegde waarde per leerling) groeien echter niet mee. De productiviteit van het onderwijs neemt daardoor af.
Deel bericht

'Sjonge yn memmetaal' op school de Cingel in Menaam

23.06.19
De populaire zing- en muziekmethode 123Zing voor het basisonderwijs is nu ook in het Fries beschikbaar. School de Cingel in Menaam trapte donderdag af. Menaam liep al voorop met het muziekonderwijs op school. Sinds gisteren zijn ze ook de eersten die de Nederlandstalige lesmethode 123Zing in het Fries gebruiken.
Deel bericht

Slob: ‘Beeld over passend onderwijs te negatief’

23.06.19
Veel mensen hebben dat aangegeven in het ‘vertelpunt’ waar iedereen zijn ervaringen kwijt kon. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob in een brief aan de Tweede Kamer over de voortgang en evaluatie van passend onderwijs. Slob schrijft dat in veel regio’s echte samenwerking tot stand is gekomen tussen scholen onderling en ook met de (jeugd)zorg.
Deel bericht

Castricum: Oegandees kinderkoor bezoekt basisschool Helmgras!

23.06.19
Oegandees kinderenkoor is gestart op het schoolplein met een verpletterend optreden. Gedurende de dag hebben zij alle leerlingen van de school voorzien van workshops. Het kinderkoor komt uit Oeganda en zij zijn voor 2,5 maand in Nederland. Zij bezoeken scholen en kerken met als doel naamsbekendheid voor stichting UP4S en geld hiervoor in te zamelen.
Deel bericht

Op veel scholen maandag tropenrooster: 'Niet normaal, zo vroeg'

23.06.19
Er staat een hittegolf voor de deur en dus nemen scholen maatregelen. Veel kinderen en hun ouders kregen vrijdag opeens te horen dat er maandag een heus tropenrooster van kracht is.Als ouders geen opvang hebben omdat ze bijvoorbeeld moeten werken, is de school verplicht alternatieve opvang aan te bieden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)