De overgang naar een bovenschoolse voorziening

30.06.19
Onder het motto 'Van uit zicht naar in zicht' organiseren Steunpunt Passend Onderwijs van de PO-Raad en de VO-raad en het NJI op 9 oktober een bijeenkomst in Utrecht over de zorg voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte in het voortgezet onderwijs. Centraal staat de overgang van een leerling van school naar een bovenschoolse voorziening, en weer terug.
Deel bericht

Kinderen die sporten zijn gelukkiger

30.06.19
Kinderen die lid zijn van een sportvereniging en regelmatig sporten zijn vrolijker, gezonder en kunnen beter met andere kinderen overweg Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Janet Moeijes. Zij vindt het belangrijk dat bassischolen gebruikmaken van de mogelijkheid om samen met een of meerdere sportverenigingen een functionaris aan te stellen voor de afstemming tussen de sportactiviteiten.
Deel bericht

Reductie werkdruk in het primair onderwijs dankzij overhead (weblog)

30.06.19
Leraren doen op scholen vaak dingen waarvan je je moet afvragen of het wel een nuttige inzet van hun capaciteiten is. Dat kunnen werkzaamheden zijn die evengoed door een conciërge kunnen worden gedaan, of sinds kort door een eventmanager die zorg draagt voor de organisatie van allerlei activiteiten. Zij ontlasten leraren van een heleboel klussen die de werkdruk verhogen.
Deel bericht

Basisschool De Vossenschans beste film van UNICEF Kinderrechten Filmfestival

30.06.19
Tijdens de finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival kreeg basisschool De Vossenschans uit Ter Aar de award voor Beste film. Zij maakten de film ‘Stoepkrijt’ over de rechten van gehandicapte kinderen. Basisschoolleerlingen uit heel Nederland hadden afgelopen schooljaar korte speelfilms over kinderrechten gemaakt voor het filmfestival. Tien groepen stonden in de finale.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)