Debat over lhbti-lessen op scholen houdt Britse gemoederen bezig

29.06.19
Vanaf september 2020 moeten alle Britse basisscholen verplicht voorlichting geven over verschillende liefdesrelaties en familievormen, inclusief lhbti-relaties en -families. Bij een school in Birmingham, die al was begonnen met de voorlichting, demonstreren ouders al maanden tegen de nieuwe lessen. Ook werd het schoolhoofd bedreigd.
Deel bericht

Kinderen herdenken slavernij: 'Belangrijk dat iedereen weet dat dit is gebeurd'

29.06.19
Veel mensen noemen het een zwarte bladzijde uit de geschiedenis: de slavernij. Honderden kinderen in Amsterdam hebben vrijdag het slavernijverleden herdacht. Meer dan 200 jaar handelde Nederland in tot slaaf gemaakten. In 1863 werd de slavernij afgeschaft. Wel moesten veel van de tot slaaf gemaakte mensen nog tien jaar verplicht doorwerken
Deel bericht

Aanbod vormingsonderwijs móet in schoolgids staan!

29.06.19
In de schoolgids van elke openbare basisschool moet met ingang van het schooljaar 2019-2020 staan vermeld dat ouders voor hun kinderen kunnen kiezen voor levensbeschouwelijk of godsdienstig vormingsonderwijs. Bij voldoende belangstelling kunnen leerlingen op openbare basisscholen een uur per week onderwijs krijgen in een godsdienstige of levensbeschouwelijke stroming.
Deel bericht

Nieuwe handreiking: welke ruimte hebben scholen bij vormgeven schoolplan?

29.06.19
Het ministerie OCW en de Onderwijsinspectie hebben de brochure 'Schoolplan: handvat voor kwaliteitsbeleid’ gepubliceerd. Een schoolplan moet inzicht geven in waar de school de komende jaren op inzet (visie en ambities) en hoe de school het onderwijs en het kwaliteitsbeleid vormgeeft (aanpak). Scholen voor funderend onderwijs zijn wettelijk verplicht om een schoolplan op te stellen
Deel bericht

Werkdruk jaagt zestigplusser de klas uit

29.06.19
De komende twee jaar vertrekken zo’n 25 duizend leraren, ondersteuners en schooldirecteuren van 60 jaar en ouder uit het onderwijs. Werkdruk is de allerbelangrijkste reden om eerder te stoppen.Omdat niet iedereen voltijds werkt betekent dat ruim 17 duizend fulltime banen. Daarbij gaat het voor het overgrote deel om leraren en dan vooral in het primair onderwijs.
Deel bericht

Principes belemmeren cao basisonderwijs

29.06.19
Het gesteggel over de timing van een halve procent loonsverhoging lijkt klein bier. Maar de loonkloof tussen basis- en voortgezet onderwijs is voor de bonden inmiddels een principekwestie waarbij die geen water meer bij de wijn willen doen. Liever geen afspraak dan een slechte afspraak waar ze niet mee thuis kunnen komen, is het devies.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)