Boeren zijn dierenbeulen en vervuilers, zo leren de schoolboeken

01.07.19
Boeren zijn slecht voor dieren, spuiten de hele dag gif en kappen alle bomen. Nee, dat is geen propagandapraatje van een radicale milieubeweging; het is het beeld dat oprijst uit schoolboeken in het BaO. De legbatterij (kippen) en de ligbox (varkens) duiken steeds opnieuw op. Die zijn al in 1999 en 1998 verboden en worden in Nederland niet meer gebruikt, uit het oogpunt van dierenwelzijn.
Deel bericht

Van dalton tot jenaplan: de verschillende basisscholen uitgelegd

01.07.19
Wie staat voor de basisschoolkeuze van zijn kind moet eerst een studie maken van alle schoolconcepten. Want wat is het verschil tussen dalton en jenaplan? En heb je al gehoord van jeelo en freinet?
Deel bericht

‘Eindtoets is wél belangrijk voor eerlijk schooladvies’ [opinie]

01.07.19
Een eeuw psychologisch en onderwijskundig onderzoek heeft echter ondubbelzinnig uitgewezen dat het menselijk oordeel juist gewantrouwd moet worden. Bij ingewikkelde beslissingen op basis van onvolledige informatie vallen mensen terug op kennis die zij menen te hebben over de wereld. In het geval van het oordeel over leerlingen is die kennis vaak georganiseerd in stereotypen
Deel bericht

E-Team van Oudleusener basisschool verkondigt gevraagd en ongevraagd hun boodschap: ‘Doe wat aan het klimaat!’

01.07.19
Ze verstoorden al eens een jaarvergadering van Plaatselijke Belang Oudleusen en liepen onaangekondigd een kennisfestival in Zwolle binnen. En afgelopen weekeinde waren de lichtblauwe t-shirts van het E-Team van basisschool Cazemier te zien op The Living Village Festival in Dalfsen. Om hun duurzame boodschap aan bezoekers te verkondigen. ,,Doe wat aan het klimaat!”
Deel bericht

Aanboren stille reserve gaat moeizaam

01.07.19
De re-integratie van werkloze leraren in het primair onderwijs verloopt moeizaam. Dat blijkt uit een brief van onderwijsminister Slob aan de Tweede Kamer. Een oorzaak is de hoge leeftijd van leraren die in de WW zitten. Veel van hen zijn rond de 60 jaar oud. Ook is volgens de minister de regionale verdeling van vacatures en het aantal werklozen scheef.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)