ICT-onderwijsproject in aardbevingsgebied geeft scholen digitale voorsprong

17.07.19
Wethouders en beleidsmedewerkers van de aardbevingsgemeenten en afgevaardigden van de provincie Groningen brachten afgelopen maand een bezoek aan een basisschool in hun eigen gemeente. Ze woonden een ICT-les bij en gingen in gesprek met leerkrachten en leerlingen om een beeld te krijgen van het ICT-onderwijsproject dat tot en met 2022 op alle scholen in het aardbevingsgebied wordt uitgevoerd
Deel bericht

Dialoog nodig om leraren in deeltijdbanen meer uren te laten werken

17.07.19
Leraren in deeltijdbanen overhalen om standaard meer uren te werken als oplossing van het lerarentekort vraagt om dialoog, tijd en inspanning. Circa 55 procent van alle leraren werkt in deeltijd en juist de groep deeltijdwerkers is tijdens hun loopbaan minder gaan werken. Ook geeft ruim de helft van alle leraren aan dat ze geen uren erbij willen.
Deel bericht

OCW verliest zaken over terugbetalen fusiecompensatie

17.07.19
De Groningse scholengroep OPRON voor openbaar primair onderwijs hoeft eerder toegekende fusiecompensatie niet terug te betalen. Dat geldt ook voor de christelijke onderwijsstichting De Greiden in Friesland. Dat heeft de rechtbank Noord-Nederland beslist. Het ministerie eiste bijna 6,5 ton terug van OPRON en ruim 3 ton van De Greiden
Deel bericht

Stop die nodeloze toetsen en open de deuren voor gemotiveerde Pabo-studenten [opinie]

17.07.19
Wie naar de Pabo wil wordt getest op kennis, niet op motivatie. Dat is de verkeerde insteek betoogt oud-leerkracht Erik Tillema.Beste minister Slob, stop die nodeloze toetsen. Zorg dat het niveau van de Pabo’s goed genoeg is om na vier jaar als gemotiveerde en kwalitatief goede leerkracht voor de klas te kunnen. Dat is stap 1 om iets te doen aan het lerarentekort. Dit kost geen geld!
Deel bericht

Leerlingen zijn viezigheid naast school beu en regelen zélf poepzakjes

17.07.19
Vieze schoenen door de hondenpoep, daar waren leerlingen van de Prins Florisschool in de Zoetermeerse wijk Oosterheem wel klaar mee. Hier zijn hondenpoepzakjes nodig, bedacht de leerlingenraad. De gemeente levert die niet, dus schreven ze een zakjesfabriek aan. Die vond het zo leuk dat we in actie kwamen, dat ze gratis een dispenser, een bord en duizend poepzakjes leverden.
Deel bericht

Den Helder: in de toekomst meer techniek op de basisschool

17.07.19
In het kader van toekomstgericht technisch onderwijs worden vaardigheden zoals samenwerken, creativiteit, kritisch denken en probleem oplossend denken onderwezen. In het nieuwe schooljaar zal er een pilot van start gaan in samenwerking met studenten en docenten van het ROC Kop van Noord-Holland en leraren en leerlingen uit groep 7/8 van de twee Sarkon basisscholen.
Deel bericht

Raad Westland opnieuw in clinch met minister om islamitische school

17.07.19
De gemeenteraad van Westland blijft zich verzetten tegen de komst van een islamitische basisschool. De raad gaat beroep aantekenen tegen het besluit van minister Slob om de komst van de school af te dwingen. Die beslissing neemt hij waarschijnlijk woensdag. Het gaat om de zogeheten 'indeplaatsstelling'. De minister kan hiermee een gemeenteraad overrulen als die niet volgens de wet handelt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)