Enquête gevolgen herverdeling OAB en 2e jaars bekostiging nieuwkomers

14.07.19
Eerder dit jaar luidde de PO-Raad de noodklok over de financiële gevolgen van het nieuwe onderwijsachterstandenbeleid voor asielzoekersscholen. Minister Slob heeft inmiddels toegezegd de effecten te zullen monitoren. LOWAN en de PO-Raad zijn van mening dat je eerst een nulmeting moet doen, om de werkelijke effecten goed in kaart te brengen.
Deel bericht

Slob positief over voortgang sectorakkoorden

14.07.19
Leraren in het primair en voortgezet onderwijs maken meer gebruik van ICT en digitaal lesmateriaal. Dat is een positieve ontwikkeling voor de kwaliteit van het onderwijs. Dit meldt onderwijsminister Arie Slob in een brief aan de Tweede Kamer over de voortgangsrapportage over de sectorakkoorden voor het PO en VO. In het PO zien we positieve ontwikkelingen op het vlak van uitdagend onderwijs
Deel bericht

Woordjes leren met een robot

14.07.19
Een robot in de klas biedt voordelen bij het leren van een tweede taal. Zo kunnen kinderen extra oefenen in een taal naar keuze en op hun eigen niveau. Maar voorlopig is deze taak voor de robot nog te complex. Dit concludeert Rianne van den Berghe, die er onlangs op promoveerde aan de Universiteit Utrecht.
Deel bericht

Leraren die van baan wisselen, zorgen al tijdens het schooljaar voor hoofdbrekens

14.07.19
Wat je vaker ziet is dat als leerkrachten een nieuwe baan dichterbij huis kunnen krijgen, dat ze die overstap maken en naar een andere school gaan, ook middenin het schooljaar. Voor de leerlingen is de ontwikkeling 'absoluut onwenselijk', zegt directeur Neomagus van de Buskesschool. Die gun je een goede afronding van het schooljaar, met dezelfde leerkracht.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)