Genomineerden Museumeducatie Prijs bekend

07.08.19
De jury van de Museumeducatie Prijs heeft gekozen. Zes mooie educatieprojecten dingen mee naar de Museumeducatie Prijs 2019. De uitreiking is op 8 november 2019 tijdens de Museumkids Awards.De Museumeducatie Prijs is dé onderscheiding voor bijzondere samenwerkingsprojecten tussen basisscholen en musea. Het beste educatieproject wint een bedrag van € 45.000.
Deel bericht

Training onderwijspersoneel

07.08.19
Goede scholing en training van onderwijspersoneel zijn belangrijk voor de veiligheid op school. Weerbare leerkrachten kunnen voorvallen op tijd signaleren en hier op een goede manier tegen in actie komen. Ook weten leerkrachten dan beter wat ze moeten doen bij geweld of agressie.
Deel bericht

Kinderrechters noemen tekort jeugdzorgwerkers een gevaar voor kinderen

07.08.19
Kinderrechters luiden de noodklok over het tekort aan jeugdzorgwerkers, waardoor de wachtlijsten voor kinderen bij de jeugdbescherming groeien. De rechters hebben tientallen geanonimiseerde zaken openbaar gedeeld op rechtspraak.nl om te laten zien met wat voor problemen kinderen te maken krijgen en waarom het zo belangrijk is dat er een oplossing komt.
Deel bericht

Nieuw lespakket over Tweede Wereldoorlog

07.08.19
Regio Filmproducties heeft 75 jaar na de bevrijding twee films gemaakt over de oorlog. Dit heeft Jos Korsten (Berlicum) geïnspireerd om daar een lespakket van te maken voor de groepen 7/8 van de basisscholen. Hij vertelt: Zo betrek je de jeugd bij een belangrijk deel van onze geschiedenis, en dat betreft niet alleen de Tweede Wereldoorlog.
Deel bericht

Opnieuw kort geding om inspectie-rapporten

07.08.19
De Onderwijsinspectie is voor de rechter gedaagd vanwege drie rapporten die vanochtend zijn gepubliceerd over Scholen voor persoonlijk onderwijs (Svpo). Daarin concludeert de inspectie onder meer dat het bestuur geen tegenspraak organiseert zoals dat in de wet bedoeld is; de medezeggenschap voldoet niet aan de wettelijke eisen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)