Hoe worden leerlingen met dyscalculie begeleid op school?

08.08.19
Er zijn verschillende mogelijkheden om leerlingen met dyscalculie op school te begeleiden. Ze mogen bijvoorbeeld een rekenmachine gebruiken. De mogelijkheden hangen af van het type onderwijs dat een leerling volgt. In het zorgplan dat elke basisschool heeft, staat welke begeleiding leerlingen met dyscalculie krijgen. Het protocol dyscalculie helpt VO-scholen in de ondersteuning.
Deel bericht

Koningin Máxima aanwezig bij lancering Nationale AI-cursus Junior

08.08.19
Koningin Máxima is woensdagochtend 4 september aanwezig bij de lancering van de Nationale AI-cursus Junior in Toldijk. Deze cursus moet kinderen de beginselen van kunstmatige of artificiële intelligentie bijbrengen. De Nationale AI-cursus, FutureNL en UpgradeNL hebben de Nationale AI-cursus Junior ontwikkeld om kinderen tussen de tien en veertien jaar de mogelijkheden van AI te laten ervaren.
Deel bericht

Kamervragen over toegenomen aantal bijlessen in de zomervakantie

08.08.19
De PvdA heeft Kamervragen gesteld aan minister Slob over het bericht van de NOS dat een toenemend aantal basisschoolleerlingen bijlessen volgt in de zomervakantie. Dit zou het gevolg zijn van het lerarentekort. Ook de SP is bezorgd en wijst op de kansenongelijkheid. Dit meldt de Tweede Kamer.
Deel bericht

Islamitische basisschool wil dat minister ingrijpt

08.08.19
De kans dat er volgend jaar in Vlissingen toch een islamitische basisschool komt, blijft bestaan. De gemeenteraad van die gemeente weigerde in juni de islamitische basisschool op te nemen in het scholenplan van de gemeente, maar de initiatiefnemers gaan tegen die beslissing in beroep bij het ministerie van Onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)