Filosofiejuf wordt Filosovaardig

07.11.19
Filosofiejuf.nl is al sinds 2011 voor veel leerkrachten en andere professionals het startpunt om te gaan filosoferen met kinderen. Precies daarom werd het tijd dat Filosofiejuf filosovaardig werd. Natuurlijk was Filosofiejuf al filosovaardig. Maar we willen dus graag dat iedereen filosovaardig wordt! Niet alleen juffen, maar ook meesters, pedagogisch medewerkers, educatief medewerkers én ouders.
Deel bericht

Instroom in ww vanuit primair onderwijs verder gedaald

07.11.19
De instroom in de ww vanuit het primair onderwijs is de afgelopen jaren sterk gedaald. Hoe kan het dan toch dat er een ww piek is in de zomerperiode? En waarom is er instroom in de ww terwijl het po kampt met een oplopend lerarentekort?
Deel bericht

Klimaatlessen verplicht op Italiaanse scholen

07.11.19
In het nieuwe Italiaanse lesprogramma op zowel basis- als middelbare scholen worden klimaatlessen opgenomen. Vanaf het komende schooljaar zijn ze verplicht. De Italiaanse minister van onderwijs, Lorenzo Fioramonti van de Vijfsterrenpartij, kondigde dat woensdag aan.
Deel bericht

De invloed van ‘techreuzen’, hoe geven we als sector sturing?

07.11.19
echnologie ontwikkelt zich steeds sneller en het gebruik ervan wordt almaar groter. Producten en diensten van grote technologiebedrijven als Microsoft, Google en Apple worden veel gebruikt in het onderwijs. Vooral bij gratis software rijst regelmatig de vraag op hoe het gesteld is met de privacy van leerlingen.
Deel bericht

Meer leerlingen naar speciaal (basis)onderwijs?

07.11.19
Het is niet duidelijk hoeveel leerlingen op wachtlijsten staan van het speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Dat antwoordt onderwijsminister Arie Slob op Kamervragen van de PvdA.
Deel bericht

Nieuwe website gericht op verbeteren zorg voor jeugd

07.11.19
De website Voordejeugd.nl moet professionals, jeugdhulpaanbieders en overheden de komende jaren helpen om de zorg voor jeugd te verbeteren. De website is op 5 november gelanceerd door de organisaties die deelnemen aan het actieprogramma Zorg voor de Jeugd.
Deel bericht

Lage salarissen voor leraren in Nederland? Dit verdienen docenten in andere landen

07.11.19
Hoe zit het eigenlijk met de beloning van Nederlandse docenten in vergelijking met andere landen? De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), een club van 36 overwegend ontwikkelde landen, houdt per lidstaat allerlei sociaal-economische statistieken bij.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)