D66 en GroenLinks zoeken uitweg uit impasse: beloof extra onderwijsgeld voor na 2021

06.11.19
In een poging uit de politieke impasse te komen over extra onderwijsgeld, stellen regeringspartij D66 en oppositiepartij GroenLinks een bijzondere oplossing voor. De partijen willen dat de Kamer zich uitspreekt om de eenmalige investering van 460 miljoen euro bij de volgende kabinetsperiode structureel te maken.
Deel bericht

Leraren staken vanwege hoge werkdruk: 'Opgebrande collega's stoppen'

06.11.19
Duizenden scholen zijn woensdag dicht, omdat leraren staken voor een hoger salaris en een lagere werkdruk. De docenten voeren actie in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Enschede, Zwolle, Almere, Eindhoven en Goes. Drie leraren over de problemen waar zij in de praktijk tegenaan lopen.
Deel bericht

Leraren in groten getale naar Tweede Kamer, maar Slob komt niet over de brug

06.11.19
Leraren zijn vanmorgen - de dag van de staking - in groten getale naar de Tweede Kamer gekomen, waar wordt gedebatteerd over de begroting van het onderwijsministerie. De publieke tribune van de Tweede Kamer zit al vol, en zelfs de plekken in het Kamergebouw waar leraren kunnen meeluisteren met het debat zijn inmiddels schaars.
Deel bericht

Onderwijsstaking: hogere salarissen of minder werkdruk?

06.11.19
Het onderwijs staakt want de maat is vol. Veelgehoord is de roep om een hoger salaris, met name in het basisonderwijs. Maar lost dat het probleem op? Hoofdredacteur en oud-docent Jim Jansen vindt geld goed, maar vooral de werkdruk moet omlaag. Dan gaat het óók om "al die administratieve rompslomp die erin omgaat".
Deel bericht

Duizenden leraren blokkeren verkeer Rotterdam bij protest

06.11.19
De Erasmusbrug in Rotterdam kleurt geel van de hesjes van boze leraren die in een mars richting het stadion van Excelsior lopen. Het was de bedoeling dat ze over de stoep zouden lopen, maar ze lopen toch midden over de weg. Toch blijft de sfeer gemoedelijk.
Deel bericht

Breed onderzoek naar burgerschap gestart

06.11.19
Deze week is de inspectie gestart met een onderzoek naar de manier waarop scholen basiswaarden bevorderen, als onderdeel van de wettelijke burgerschapsopdracht van scholen. Het onderzoek richt zich onder meer op hoe scholen invulling geven aan thema’s waarover morele opvattingen sterk kunnen versc...
Deel bericht

Dit verdient een leraar in het basisonderwijs

06.11.19
Leraren over het hele land staken woensdag om te pleiten voor meer salaris en minder werkdruk. Hoe hoog is die werkdruk en wat verdienen leraren precies? Een overzicht van de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de denktank OESO.
Deel bericht

NOS live blog onderwijsstaking

06.11.19
Op meer dan 4000 scholen blijven vandaag de kapstokken leeg. Op de site van Investeer in onderwijs wordt bijgehouden welke scholen vandaag dichtgaan en hoeveel collega's er staken. Om 07.38 uur stond de teller op 4084 scholen.
Deel bericht

Opinie | Een zinloze staking

06.11.19
Wil je meer leraren dan moet je er meer opleiden. Maar de opleiding om een lesbevoegdheid te halen is intensief en leidt specifiek op tot leraar. In tijden waarin jongeren zolang mogelijk alle opties openhouden, is het daarmee een minder aantrekkelijke keus dan veel andere HBO-opleidingen.
Deel bericht

Blog | Hebben de onderwijsstakingen (onbedoeld) een verkeerd effect?

06.11.19
Redactie: Dit artikel is oorspronkelijk nog voor de bekendmaking van het 1 november convenant geschreven. Arnoud Kuipers De vraag is of er komende woensdag nog in het onderwijs gestaakt gaat worden, nu het kabinet 460 miljoen euro extra heeft toegekend. Staken, dat was het plan. “Wij staken op 6 n...
Deel bericht

Onderwijsbond blokkeert ministerie met speelgoedtractortjes

06.11.19
Vandaag doen duizenden scholen mee aan de onderwijsstaking en gaan leraren de straat op. Overal in het land zijn acties om het kabinet over te halen meer geld in het onderwijs te steken, het lerarentekort aan te pakken en iets te doen aan de grote werkdruk. Sommige acties hebben een ludiek karakter.
Deel bericht

'Werkdruk gaat aan mij voorbij. Ik geef alleen maar les’

06.11.19
Suzanne Kars (52) uit Arnhem is felbegeerd invaljuf in het basisonderwijs. Als een soort spoedeisende hulp dicht ze de gaten van het lerarentekort. Soms op drie verschillende scholen in één week.
Deel bericht

Vierduizend scholen blijven dicht vanwege landelijke onderwijsstaking

06.11.19
Meer dan vierduizend scholen in Nederland blijven woensdag dicht vanwege de grote onderwijsstaking. Leraren, schoolleiders en ander onderwijspersoneel pleiten met deze actie voor een structurele oplossing voor het lerarentekort.
Deel bericht

Ludieke actie tijdens lerarenstaking: een dag als kapper, presentator en bloemist

06.11.19
Meer dan 4000 scholen doen vandaag mee aan de landelijke onderwijsstaking. Ditmaal wordt het geplaagde Malieveld overgeslagen, maar de demonstranten gaan naar andere locaties in Den Haag. Daarnaast zijn er scholen die op eigen houtje acties organiseren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)