Blog | Waarom men staakt: directeur met de rug tegen de muur

04.11.19
Als kind van een jaar of 6 speelde ik tikkertje op het schoolplein. Omdat de lagere school met toen nog zes klassen, twee ingangen telde, een voor de onder- en een voor de bovenbouw – al weet ik me niet meer te herinneren waar de grens lag – schoten we langs de deur van de […]
Deel bericht

Ouders staan achter lerarenstaking, velen hebben zorgen om kwaliteit onderwijs van hun kinderen

04.11.19
Ouders van kinderen op de basisschool staan in meerderheid achter de lerarenstaking. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 1031 ouders. De helft maakt zich zorgen om de kwaliteit van het onderwijs. Een deel ziet nu al een verslechtering.
Deel bericht

Waarom zijn de leraren niet blij met 460 miljoen van het kabinet?

04.11.19
Het klinkt wellicht als veel geld, de 460 miljoen euro die het kabinet vrijmaakt voor het onderwijs. Maar docenten en bonden spreken van een doekje voor het bloeden; daarom gaat de onderwijsstaking woensdag door. Hoeveel geld zou het kabinet jaarlijks moeten vrijmaken voor het onderwijs om de enorme tekorten wél op te lossen?
Deel bericht

Ook schoolleiders zetten staking op 6 november door

04.11.19
De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) heeft na een ledenpeiling vandaag besloten om de staking op woensdag door te laten gaan. Binnen drie uur tijd kwamen bijna duizend reacties van schoolleiders binnen. Meer dan 80% geeft aan te gaan staken. Een deel is weliswaar tevreden over veel afspraken in het convenant van vrijdag jl., maar wil toch staken voor de lange termijn.
Deel bericht

Dijkhoff over actievoerende leraren: 'Praten werkt beter dan staken'

04.11.19
VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff kan niet heel enthousiast worden over de leraren die nu alsnog gaan staken. “Er ligt nu heel veel geld voor de komende jaren. Je kunt daar beter mee aan de slag”, zegt Dijkhoff tegen Hart van Nederland.
Deel bericht

Commentaar | Vakbond AOb bewijst zichzelf én onderwijs geen dienst met wegsturen van voorzitter Verheggen

04.11.19
De dreigende acties in het basis- en voortgezet onderwijs hebben de grootste onderwijsvakbond AOb in een crisis gestort. Voorzitter Liesbeth Verheggen legde zondag haar functie neer, nadat het kabinet onverwacht met 460 miljoen euro over de brug kwam en zij daarop de onderwijsstaking afblies. Volgens het hoofdbestuur van de AOb handelde Verheggen geheel op eigen houtje.
Deel bericht

Veelgestelde vragen AOb over de staking van 6 november

04.11.19
In tegenstelling tot eerdere berichten gaat de staking op 6 november dóór. Wij roepen alle leden in het primair en voortgezet onderwijs op om het werk neer te leggen en actie te voeren. Lees hier wat je moet weten over deze staking.
Deel bericht

Minister Slob over verguisd onderwijsakkoord: Dit ís geen flutpakket

04.11.19
Na vaak ‘nee’ verkopen kwam er vrijdagavond ineens toch extra geld voor onderwijs. Maar de inkt was nog niet droog, of de grootste onderwijsbond trok de handen ervan af. Onderwijsminister Arie Slob reageert. ,,Ik blijf staan voor onze afspraken.”
Deel bericht

Radicalere lerarenbond ziet ledental flink groeien

04.11.19
Vakbond Leraren In Actie profiteert flink van de verwarring die de Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft gezaaid rondom de onderwijsstaking. De bond zag zijn ledenaantal flink groeien en schreef binnen twee dagen zeshonderd nieuwe leden in.
Deel bericht

Welke politieke partij komt er nog écht op voor onderwijs?

04.11.19
De leraren zouden staken, toen toch niet, en nu toch weer wel. Het toont de kloof tussen scholen en politiek. „Ik wil best begrijpen dat het lastig is om te regeren, maar blijf dan bescheiden.”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)