AOW-leeftijd blijft in 2025 ook 67 jaar

05.11.19
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in zijn brief van 1 november 2019 de Tweede Kamer laten weten dat de AOW-leeftijd in 2025 ook 67 jaar blijft. Hij baseert dit besluit op basis van CBS-prognoses over de gemiddelde resterende levensverwachting op 65-jarige leeftijd.
Deel bericht

Opinie | Onderwijsprotest is een schreeuw om erkenning van de leraar

05.11.19
Het onderwijsprotest moet antwoord geven op de vraag of we het beroep van leraar belangrijk genoeg vinden voor een fatsoenlijk salaris, betoogt Leo Prick.
Deel bericht

'Vrouwen bouwen gemiddeld 40 procent minder pensioen op dan mannen'

05.11.19
Veel vrouwen werken parttime en zijn financieel afhankelijk van hun partner, blijkt uit eigen onderzoek onder de deelnemers van pensioenfonds ABP. ABP wil deze vrouwen stimuleren zich te verdiepen in het pensioen zodat ze bij tegenslagen sterker staan.
Deel bericht

‘Al die eenmalige injecties van de staat zijn zinloos’

05.11.19
Leraren uit basis- en voortgezet onderwijs gaan woensdag 6 november staken op het Malieveld in Den Haag, ondanks extra geld (460 miljoen euro) dat het kabinet gaat vrijmaken. We vroegen onze lezers of dat terecht is. Lees een selectie van de reacties op de Stelling van gisteren terug.
Deel bericht

Wat heeft actievoeren het onderwijs tot nu toe opgeleverd?

05.11.19
De leraren staken woensdag. Opnieuw. Wat leverde het actievoeren tot nu toe op? Vier vragen.
Deel bericht

De Geef een boek cadeau-jeugdtitel van 2020 is bekend: ‘Koning van Katoren’

05.11.19
Het geven van een boek kan een mooie impuls zijn voor leesplezier en leesbevordering. Door met z’n allen te lezen, laat je zien hoe leuk lezen is. De cadeau-jeugdtitel van 2020 is bekend: ‘Koning van Katoren’.
Deel bericht

Slob: 'Al meer geld naar onderwijs dan gedacht, maar er is een grens'

05.11.19
Minister Arie Slob van Onderwijs bood de leraren afgelopen vrijdag 460 miljoen euro extra, maar daarmee zijn ze nog niet tevreden. Ze willen dat er structureel meer geld bijkomt, maar dat zit er volgens hem niet in.
Deel bericht

Meer particuliere basisscholen: kleinere klassen, maar dat kost wel wat

05.11.19
Kleinschalige klassen met persoonlijke aandacht, tweetalig onderwijs, theaterbezoeken met de klas en een individueel ontwikkelplan voor ieder kind. Het particulier basisonderwijs lijkt ongeveer alles te bieden waar het in het reguliere onderwijs aan schort.
Deel bericht

Werkloosheid in onderwijs kost 346 miljoen

05.11.19
In de periode 2017-2018 is in het onderwijs het aantal WW-uitkering is gedaald, maar het aantal bovenwettelijke werkloosheidsuitkeringen toegenomen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)