Scholieren: “Probeer met Netflix of een festival de jeugd naar het stemhokje te krijgen”

07.10.18
Vrijdagmiddag presenteerden tweehonderd scholieren uit heel Nederland met verkiezingsposters en pr-campagnes verschillende ideeën om meer jongeren naar het stemhokje te krijgen.Ze vertelden commissaris van de Koning Andries Heidema en VVD-Europarlementariër Jan Huitema dat campagnes vooral moeten aansluiten bij de belevingswereld van jongeren.
Deel bericht

Lauren vliegt met astronaut André Kuipers in helikopter

07.10.18
Lauren van 12 uit Bergschenhoek zal deze dag niet zo snel vergeten. Zo mocht namelijk samen met astronaut André Kuipers in een helikopter vliegen. Ze vlogen van Haarlem naar Heerenveen en bezochten een paar locaties van de 350 die meedoen aan het Weekend van de Wetenschap. Dat deed de astronaut om mensen enthousiast te maken voor wetenschap.
Deel bericht

Wethouder Kasmi reikt prijzen beste leraren uit

07.10.18
Vrijdag op de Dag van de Leraar zijn de winnaars bekendgemaakt van de Verkiezing Leraar van het Jaar. Tijdens een feestelijke uitreiking in KINO Rotterdam, reikte wethouder Saïd Kasmi samen met oud winnaressen Else-Marieke Visser en Nikkie Kruijer de prijzen uit aan de winnaars. De winnaars mogen zich een jaar lang ‘Beste leraar van Rotterdam’ noemen.
Deel bericht

Minister Hoekstra bezoekt maandag De Meergronden

07.10.18
22 Mavoleerlingen van OSG De Meergronden in Almere krijgen maandag les van minister van Financiën Wopke Hoekstra. De minister behandelt tijdens de les het lesmateriaal van ‘Wijzer in geldzaken’ over omgaan met geld voor het voortgezet onderwijs. Het onderwerp van de gastles is “Hoe zit het met inkomsten en uitgaven?” De minister bezoekt elke maand een school om te vertellen over geld.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)