‘Dicht de digitale kloof voor meer gelijkheid in het onderwijs’

08.10.18
"De inzet van technologie is een geweldige manier om individuele verschillen te verkleinen en zo de digitale kloof te dichten", dat zegt Karen Cator, van het Amerikaanse Digital Promise.
Deel bericht

Nedersaksisch wordt officieel onderdeel van de Nederlandse taal

08.10.18
Het Rijk en de provincies Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Gelderland tekenen deze week een convenant waarmee het Nedersaksisch officieel onderdeel zal worden van de Nederlandse taal. De uitstervende taal krijgt daarmee meer bescherming.
Deel bericht

Vraag wie Multatuli is, en je leraar Nederlands heeft geen idee

08.10.18
Een tweedegraadsleraar Nederlands hoeft schrijvers van voor 1880 niet te kennen. Vind jij het goed dat een tweedegraadsdocent Nederlands minder van literatuurgeschiedenis weet dan een leerling in de bovenbouw van het vwo? Mijn vraag aan de vertegenwoordiger van 10voordeleraar, het samenwerkingsverband van alle lerarenopleidingen, was een retorische, want natuurlijk .....
Deel bericht

Achtergrond: Een ode aan de 'koning van de klas'

08.10.18
Dezelfde status hebben als de dokter en de notaris is niet meer weggelegd voor de hedendaagse leraar. Waar vroeger de onderwijzer nog op een voetstuk stond en "de koning in eigen klas" was, moet nu alles gerapporteerd worden en kijken ouders constant mee. Om de leraren een hart onder de riem te steken heeft Andere Tijden hier een ode aan de onderwijzer!
Deel bericht

Leraar van het Jaar verkiezing gaat toch door

08.10.18
Jaarbeurs en de voormalig Leraren van het Jaar gaan samen de Leraar van het Jaarverkiezing organiseren. De verkiezing is jarenlang georganiseerd door de Onderwijscoöperatie maar deze organisatie wordt per 1 januari 2019 opgeheven. Zaterdag 26 januari worden de nieuwe leraren van het jaar bekend gemaakt op het grootste onderwijs event in Nederland, NOT 2019.
Deel bericht

Leidse raad stemt unaniem in met mega-investering in onderwijshuisvesting

08.10.18
Een slordige 75 miljoen euro. Dat astronomische bedrag trekt Leiden tot 2030 uit voor onderwijshuisvesting. Ongeveer twee keer zoveel als wat de gemeente er van de rijksoverheid voor binnenkrijgt. Samen met de schoolbesturen heeft de gemeente een plan gemaakt en ook de prioritering is in overleg gemaakt. Daarvoor kreeg onderwijswethouder Dirkse veel lof.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)