Internetconsultatie doorgaande leerroute vmbo-mbo

18.01.19
Een wetswijziging moet het voor vmbo-leerlingen makkelijker maken om door te stromen naar het mbo, meldt het ministerie van OCW. U kunt deelnemen een internetconsultatie over deze voorgenomen wetswijziging.
Deel bericht

Scholen slaan handen ineen tegen cyberpesten

18.01.19
Zo'n 5 procent van de Limburgse jongeren is slachtoffer van cyberpesten. Om dit probleem aan te pakken, hebben drie Limburgers scholenkoepels de handen ineengeslagen en een convenant ondertekend. Zo krijgen jongerentaskforces het voortouw in het organiseren van themasessies, peer-educatielessen en werkbezoeken bij andere scholen.
Deel bericht

Door vrijwillige ouderbijdrage een rijker onderwijsaanbod

18.01.19
Kamerleden Westerveld (GroenLinks) en Kwint (SP) maken zich zorgen over de stijgende schoolkosten die segregatie en kansenongelijkheid in de hand zouden werken. Volgens minister Slob echter kan de vrijwillige ouderbijdrage leiden tot een rijker onderwijsaanbod. Slob laat weten dat de ouderbijdrage in het PO inderdaad is gestegen sinds 2000, van 30 euro naar 42 euro per jaar.
Deel bericht

Laag slagingspercentage op Gregorius 'goed uit te leggen'

18.01.19
Bij ons stromen relatief veel leerlingen door vanuit het vmbo richting havo en vwo. De helft van de kinderen komt uit een sociaal-economisch zwakker milieu, veel van hen zijn migrantenkinderen. Dat betekent een extra focus op taal. En ja, dan kan het zijn dat leerlingen er soms een jaartje langer over doen. Wij vinden dat overigens helemaal niet zo erg. Als je er uiteindelijk maar komt
Deel bericht

Topambtenaar dringt aan op actieplan voor beter onderwijs

18.01.19
Voor meer economische groei op de lange termijn is een breed en ambitieus actieplan nodig voor beter en toekomstbestendig onderwijs. Hij wijst erop dat de gemiddelde resultaten van leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs geleidelijk afnemen, dat toptalent zich minder goed ontwikkelt en dat de kwaliteitsverschillen tussen scholen toenemen.
Deel bericht

Actief gebruik sociale media bevordert schrijfvaardigheid

18.01.19
Veel chatten op Whatsapp of tweeten zorgt er niet voor dat jongeren slechter schrijven op school. Juist een actief gebruik van sociale media waarbij leerlingen zelf berichten bedenken en schrijven, zorgt ervoor dat ze op school minder schrijffouten maken. Een passief gebruik van sociale media, heeft juist geen goede invloed op de schoolteksten.
Deel bericht

In één ruk door van vmbo naar mbo

18.01.19
Scholieren op het vmbo kunnen vanaf volgend jaar al op de middelbare school beginnen met hun mbo-opleiding. De drempel tussen voortgezet onderwijs en beroepsopleiding wordt verlaagd, zodat bij die overstap minder leerlingen uitvallen.Scholen krijgen vanaf 2020 de mogelijkheid om één doorlopende leerroute aan te bieden van de bovenbouw van het vmbo naar een mbo-diploma.
Deel bericht

Verplichte lerarenregister in ijskast

18.01.19
In hun recente Kamerbrief over het lerarenbeleid kondigen de bewindslieden van OCW nu aan in de huidige kabinetsperiode geen werk meer te maken van een verplicht register. De ministers laten de Wet Beroep leraar en het lerarenregister echter niet los. Schoolbesturen wordt een keuze geboden in het voldoen aan wettelijke verplichtingen rond de professionele ontwikkeling van leraren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)