De kwaliteit van het onderwijs moet omhoog, maar hoe? [Opinie]

20.01.19
Hoe krijgen we het voor elkaar dat dit überhaupt een thema wordt, op de agenda staat, prioriteit krijgt? Wie wel eens met onderwijsmensen praat, komt erachter dat een analyse als die van Camps althans in de bestuurskamers wel wordt gedeeld, ook bij werknemersvertegenwoordigers. Ook daar klinkt op sommige plekken: groot onderhoud is nodig, de lat moet omhoog.
Deel bericht

Trend op scholen: minder toetsen voor een cijfer

20.01.19
In het onderwijs is steeds meer interesse voor het ‘actief leren zonder cijfer’. Sommige scholen zijn toetsmoe. Minder toetsen voor een cijfer, en meer feedback geven en krijgen. Dat is de trend op veel middelbare scholen. Zij zijn bezig met zogenoemd ‘formatief leren’. Niet het resultaat – vaak in de vorm van een cijfer – staat centraal, maar het leren zelf.
Deel bericht

CDA en D66 willen 'afrekentoets' niet, plan Slob dreigt te sneuvelen

20.01.19
Een nieuw rekenexamen voor middelbare scholieren komt er hoogstwaarschijnlijk niet. De regeringspartijen D66 en CDA weigeren in te stemmen met het plan van minister Slob om rekenen apart te laten meetellen voor het diploma. Scholieren moeten zeker beter leren rekenen, maar dat gebeurt niet door het afleggen van een aparte toets, is hun stellige overtuiging.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)