Gun leerlingen het recht om te demonstreren

26.02.19
Deelname aan demonstraties zou een blijvende bijdrage kunnen leveren aan de politieke betrokkenheid van jongeren. Er valt veel voor te zeggen om leerlingen toe te staan tijdens schooltijd te demonstreren. Voor sommige scholieren zou dit net het extra zetje kunnen zijn dat hen over de drempel helpt om voor het eerst naar een manifestatie te gaan.
Deel bericht

CBS: Havisten verdienen het meest met bijbaan

26.02.19
Bijna de helft van de scholieren in het voortgezet onderwijs had in 2018 een bijbaan. Dat aandeel was vijf jaar eerder nog 42 procent. In totaal hadden ruim 236.000 scholieren van vijftien tot twintig jaar betaald werk. Havoleerlingen klussen met 54 procent het vaakst bij, gevolgd door vwo'ers (49 procent) en vmbo'ers (47 procent). Relatief meer meisjes dan jongens hebben een bijbaan.
Deel bericht

Leerlingen zetten telefoon uit voor klimaat

26.02.19
Marko Kleijn (16) en zijn klasgenoot Furkan Yasar (17) van het Gymnasium Haganum organiseren een datastaking, in navolging van de klimaatstaking op het Malieveld. Tijdens de datastaking, op 3 en 11 maart, zetten de jongeren hun telefoon drie dagen op vliegtuigstand om CO2-uitstoot via datacenters te verminderen. Marko roept alle leerlingen op mee te doen.
Deel bericht

Twee miljoen euro voor technisch vmbo op voortgezet speciaal onderwijs

26.02.19
Het voorgezet speciaal onderwijs krijgt geld voor technisch vmbo. Dit kabinet trekt jaarlijks 100 miljoen euro extra uit voor technisch vmbo. Twee miljoen euro daarvan gaat dit jaar naar het vso. Per leerling is het bedrag gelijk aan het bedrag voor reguliere vmbo-leerlingen. Met het extra geld geven we deze leerlingen de kans om hun technische vaardigheden optimaal te ontwikkelen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)