Aandacht voor jongeren in een kwetsbare positie toegenomen

27.02.19
Scholen en gemeenten werken samen om voortijdig schoolverlaten terug te dringen. Per 1 januari 2019 is de wet van kracht die deze samenwerking borgt. De meeste scholen en Reg. Meld- en Coƶrdinatiepunten denken nu meer kwaliteit te kunnen leveren en zijn tevreden over de samenwerking. De nieuwe manier van werken leidt echter wel tot meer werkdruk en de financiƫle middelen schieten te kort.
Deel bericht

Leerlingen lezen meer dan gedacht

27.02.19
Leerlingen op havo en vwo lezen meer dan vaak wordt gedacht. Vaak wordt gedacht dat leerlingen zich door hun eindexamen bluffen door uittreksels te lezen en boekverfilmingen te bekijken. Maar ze lezen gemiddeld 76,6 procent van alle titels op hun lijst, en 63,2 procent van alle titels lezen ze helemaal uit, blijkt nu uit het rapport De praktijk van de leeslijst.
Deel bericht

Weggestuurde leerlingen Pieter Zeeman volgen leer-werktraject buiten de school

27.02.19
De zeven leerlingen die vorige maand van het Pieter Zeeman in Zierikzee werden gezet wegens drugsgebruik, zijn ondergebracht bij leer-werkbedrijven.De veiligheid was in het geding. Je wilt niet dat andere leerlingen ermee in aanraking komen. We kregen zelfs klachten van leerlingen dat ze niet meer door de poort durfden.
Deel bericht

Meer aandacht nodig voor kwetsbare positie leraren

27.02.19
Drie Tweede Kamerfracties - VVD, CU en PVV - willen opheldering van onderwijsminister Slob over de geschorste techniekinstructeur bij het Hoofdvaart College in Hoofddorp. De man zit al ruim een maand thuis, nadat leerlingen geklaagd hadden dat hij de profeet Mohamed zou hebben beledigd. Hij houdt zelf vol dat hij zich niet kwetsend heeft uitgelaten over de profeet of de islam.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)