JOIN us: nieuw erkende Gezonde School-activiteit!

08.03.19
JOIN us is een positieve aanpak ter preventie van pesten. Het programma creëert meer saamhorigheid binnen de klassen en maakt de klas hechter. Onlangs is het JOIN us-programma door de 'Erkenningscommissie Interventies' van het NJI erkend als goed onderbouwd. JOIN us is het enige preventieprogramma die gericht is op eerstejaarsleerlingen van het voortgezet onderwijs.
Deel bericht

Recordaantal leerlingen krijgt les over water en klimaat

08.03.19
Nog nooit hebben zoveel leerlingen meegedaan aan de educatieprogramma's van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. In 2018 volgenden ruim zesentwintigduizend een educatief programma. De stijging komt door samenwerkingen zoals met het Zuiderzeemuseum, de Helderse Vallei en Kaap Skil, en nieuwe lesprogramma's zoals het Waterheldenavontuur.
Deel bericht

Zuinige reactie minister op advies over krimp in het vo

08.03.19
Krimp in het VO heeft een brede maatschappelijke impact en vraagt om snel en adequaat ingrijpen. De commissie Dijkgraaf adviseert onder andere een maatwerkaanpak, waar extra financiële ondersteuning onderdeel van uit kan maken. Minister Slob focust in zijn reactie echter eenzijdig op de rol van schoolbesturen en toont zich terughoudend als het gaat om extra financiële ondersteuning.
Deel bericht

Willen leraren eigen beroepsgroep? Zelf regelen!

08.03.19
Het is helemaal aan de leraren om eventueel met een eigen beroepsorganisatie aan de slag te gaan. Daar gaat onderwijsminister Slob zich niet mee bemoeien. Rinnooy Kan adviseerde ‘om van onderaf een nieuwe structuur te ontwikkelen’. De minister is het niet eens met Rinnooy Kan die vindt dat er informateurs moeten worden aangesteld die met een plan van aanpak zouden moeten komen.
Deel bericht

Merendeel Zeeuwse scholen doet oproep voor het klimaat

08.03.19
De klimaatstakers krijgen brede steun van de Zeeuws onderwijswereld. In een brief, een initiatief van University College Roosevelt, wordt de oproep gedaan aan alle Zeeuwse scholen om leerlingen te stimuleren mee te lopen met de klimaatmars op 15 maart. De betrokkenen focussen zich vooral op de jongste generatie, die dit als een kans moet zien om zich te laten horen
Deel bericht

Leerlingen op Amsterdamse school beïnvloed door jihadisten

08.03.19
Leerlingen van een Amsterdamse islamitische school worden beïnvloed door leraren die contact onderhouden met terroristen, meldt de NCTV. De gemeente Amsterdam heeft maatregelen tegen de school, het Cornelius Haga Lyceum, aangekondigd. Zo worden gemeentelijke subsidies bevroren totdat de leiding en de belangrijkste personen zijn verdwenen.
Deel bericht

Oplopend lerarentekort vo: ‘Ik huur werkstudenten in voor €15 per uur’

08.03.19
Punt, die directeur zakelijke markt bij Rabobank was en daarvoor bij Boskalis werkte, denkt in creatieve oplossingen om zijn belofte waar te maken. Zo trok hij een werkstudent technische informatica aan,die hij 15 euro per uur betaalde. We schreven samen de module Duurzaam ondernemen. Hij zit dicht op de leerlingen en leert hen intussen hbo-vaardigheden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)