Rode Kruis wil scholieren leren niet te filmen na ongeluk

08.04.19
Het Rode Kruis heeft een lesmodule ontwikkeld, waarmee de hulporganisatie aan scholieren wil uitleggen dat ze na een ongeluk beter 112 kunnen bellen dan dat ze met hun telefoon filmen. Het Rode Kruis schrijft in een persbericht dat het "regelmatig" voorkomt dat mensen na een ongeluk filmen in plaats van hulp verlenen.
Deel bericht

Minister oordeelt niet over schenden privacy leraren

08.04.19
Het is niet aan de overheid, maar aan de Autoriteit Persoonsgegevens of de rechter om eventueel een oordeel te geven over het schenden van de privacy van leraren. Dat benadrukt onderwijsminister Arie Slob in antwoord op Kamervragen over het online plaatsen van foto’s en filmpjes.
Deel bericht

Nieuwe stichting maakt zich hard voor Nedersaksische leermiddelen in het onderwijs

08.04.19
Een overwinning voor het Nedersaksisch. De landelijke vereniging voor taaldocenten heeft zaterdag ‘Levende Talen Nedersaksisch’ opgericht, een vereniging die zich onder meer sterk gaat maken voor Nedersaksische leermiddelen in het onderwijs. Nederland heeft het Nedersaksisch officieel erkend, wat op 10 oktober 2018 in een convenant werd bezegeld.
Deel bericht

Scholen binden strijd aan met ‘doorgeslagen toetscultuur’

08.04.19
Middelbare scholen willen paal en perk stellen aan de ‘doorgeslagen toetscultuur’. Ze zien te veel gestreste leerlingen die alleen in actie komen als hun leerwerk voor een cijfer telt. Met een nieuwe manier van lesgeven houden ze de prestaties van de scholieren in de gaten zónder voortdurend schriftelijk te toetsen.
Deel bericht

Experiment verlengd: leraar in een half jaar

08.04.19
Een nieuw wapen in de strijd tegen het lerarentekort is de ‘educatieve module’, waarmee bachelors in een half jaar tijd worden klaargestoomd tot tweedegraads docent. Drie jaar later blijkt dat de proef nog te weinig deelnemers trekt om die goed te kunnen evalueren. De universiteiten en de minister willen het experiment graag verlengen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)