'Lang onterecht gedacht dat tweetalig onderwijs alleen voor vwo'ers was'

10.04.19
Sinds de eerste vmbo-school er in 2008 mee begon, groeit het aantal vmbo-scholen dat het aanbiedt, gestaag. Drie jaar geleden werd het nog op 18 scholen gegeven, inmiddels zijn dit er 30 verspreid over Nederland. Daarnaast zijn er scholen die vakken in het Engels aanbieden, maar die niet zijn geregistreerd als officiële tweetaligonderwijs-school.
Deel bericht

‘School moet beleid hebben voor mobieltjes in klas’

10.04.19
Werkgevers moeten duidelijke regels opstellen voor het gebruik van mobieltjes in de klas. Dat zegt Marcel Crum, hoofd juridische dienst AOb, in een reactie op een zaak van twee docenten die stiekem zijn gefilmd. Dat beleid moet dan niet alleen bestaan uit het zinnetje dat mobieltjes verboden zijn in de klas. Er moet ook op papier staan wat er gebeurt als een leerling toch gesnapt wordt.
Deel bericht

Ubbo Emmius Winschoten haalt als eerste VO-school in Nederland opnieuw alle themacertificaten

10.04.19
Ubbo Emmius Winschoten is er als eerste en nog enige VO-school in Nederland in geslaagd om alle vijf themacertificaten van het vignet Gezonde School opnieuw te behalen. Drie jaar geleden was het voor deze locatie al een unieke prestatie door alle vijf themacertificaten van het vignet Gezonde School te behalen binnen één schooljaar.
Deel bericht

Digitaal geschiedenislokaal voor docenten & leerlingen

10.04.19
Het Regionaal Archief Alkmaar bewaart duizenden lokale historische bronnen. Om die bronnen zo goed mogelijk beschikbaar te maken voor het onderwijs (en voor andere geïnteresseerden), lanceert het Archief in april een ‘digitaal geschiedenislokaal’: www.geschiedenislokaalalkmaar.nl. Het eerste thema op de website is de Tweede Wereldoorlog.
Deel bericht

Onderzoek Oberon: 10-14 onderwijs ziet knelpunten in wet- en regelgeving

10.04.19
De belangstelling voor 10-14 onderwijs neemt snel toe. Algemene knelpunten hebben te maken met de verschillende cao’s voor po en vo, verschillende bevoegdheden voor po en vo, gescheiden geldstromen, verschillende onderzoekskaders voor po en vo en geen eigen BRIN-nummer.
Deel bericht

Leerlingen praktijkschool De Steiger openen eigen pop-up museum met stukken uit PIT Veiligheidsmuseum

10.04.19
Scholieren uit het VO die hun eigen museum mogen samenstellen? Op 10 april om 10 uur opent het ‘pop-up Brandweermuseum’ op PrO De Steiger in Lelystad. Een museum met historische brandweerobjecten van PIT Veiligheidsmuseum helemaal zelf samengesteld, vormgegeven en geproduceerd door leerlingen van De Steiger.
Deel bericht

Massale DDoS-aanval op populair scholenprogramma Magister

10.04.19
Onbekenden hebben dinsdag een DDoS-aanval uitgevoerd op Magister, een dienst die scholen gebruiken om gegevens van leerlingen bij te houden en om berichten naar leerlingen en hun ouders te sturen. De Iddink Group, de maker van het programma, zegt dat het een ‘heel massieve en forse' aanval was, op het eerste gezicht ‘groter dan een grap van een scholier zou zijn geweest'.
Deel bericht

Minste loonstijging in onderwijs

10.04.19
In het eerste kwartaal van dit jaar zijn de cao-lonen het minst gestegen in het onderwijs, . De cao-lonen stegen in het eerste kwartaal met gemiddeld 2,2 procent. Het onderwijs zat daar met 1,4 procent onder, meldt het CBS. In 2018 stegen bijvoorbeeld de lonen van het onderwijzend personeel in de cao van het PO meer, doordat het salarisverschil verkleind werd met docenten in het VO.
Deel bericht

Bijna volledige Kamer tegen meldpunt indoctrinerende leraren

10.04.19
De regeringspartijen en enkele oppositiepartijen vinden dat leraren in "vrijheid en veiligheid hun belangrijke werk" moeten kunnen doen en een meldpunt zou dat in gevaar brengen. Het aannemen van deze motie betekent overigens niet dat lerarenmeldpunten verboden worden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)