ThiemeMeulenhoff viert 40 jaar Examenbundel

09.04.19
Het is feest bij Examenbundel van uitgever ThiemeMeulenhoff. Leerlingen gebruiken de Examenbundels al 40 jaar op rij om te slagen voor hun eindexamen. ThiemeMeulenhoff viert dit jubileum met een Examenbustour waarmee Tim Hofman op 10 en 11 april langs verschillende scholen gaat. Ook gaat op 15 april de documentaire ‘Blokken, stressen, slagen’ in première.
Deel bericht

Onderwijsvernieuwing met technologie. Een internationale blik.

09.04.19
Onderwijs vernieuwen met technologie: welke onderwijskundige keuzes maken ze in het buitenland? De publicatie ‘Onderwijsvernieuwing met technologie, een internationale blik’ beschrijft deze keuzes en biedt ingrediënten om eigen overwegingen bij onderwijsvernieuwingen aan te scherpen.
Deel bericht

Stiekem gefilmd: nooit meer onbevangen voor de klas

09.04.19
Het lijkt een les als alle andere. Maar achteraf blijkt dat je met een mobieltje bent opgenomen, dat het fragment is gedeeld op sociale media, dat ouders verhaal komen halen en dat de directie je laat vallen. Het overkwam deze twee docenten. Het wordt tijd dat directies weer onvoorwaardelijk hun docenten steunen en respecteren, in plaats van angst hebben voor ouders.
Deel bericht

Politiemacht rijdt leerlingen klem bij schoolopdracht: scholier (16) met nep-vuurwapen gearresteerd

09.04.19
Een 16-jarige havo-leerling van het Melanchthon Schiebroek is gisterochtend aangehouden omdat hij een nepvuurwapen bij zich had. Volgens de politie was het wapen ‘niet van echt te onderscheiden’. De jongen was met vier mede-leerlingen op pad voor een schoolopdracht CKV: een filmpje te maken over het thema ‘onmogelijke liefde’. Een voorbijganger alarmeerde de politie.
Deel bericht

Een op de vier jongeren heeft een chronische aandoening

09.04.19
Voor het eerst is het aantal jongeren met een chronische aandoening geteld. In plaats van de geschatte 700.000, zijn het er 1,3 miljoen. Dat blijkt uit onderzoek van het Verwey-Jonker instituut, uitgevoerd in opdracht van vermogensfonds FNO. Uit de verhalen van jongeren blijkt dat het schort aan ondersteuning op school en werk.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)