Deze scholen geven nu al ehbo-les en dat heeft levens gered

06.06.19
Het Maerlant: Als het goed is, wordt het vanaf volgend schooljaar onderdeel van de lessen op het vmbo, denk bijvoorbeeld aan biologie. Uiteindelijk willen we het breder uitrollen, dus ook op havo en vwo. Liemers College: Daar krijgen alle tweedejaarsscholieren het in de vorm van een project, dat onderdeel is van de maatschappelijke stage. De leerlingen moeten eerst een online-cursus volgen.
Deel bericht

Aardrijkskunde Olympiade in Middelburg van start

06.06.19
Zestien leerlingen uit heel Nederland liepen woensdag door de stad voor de start van de Aardrijkskunde Olympiade 2019. De hele week is de HZ gastheer van de landelijke finale De Aardrijkskunde Olympiade is bedoeld voor havo- en vwo-leerlingen in de bovenbouw die geïnteresseerd zijn in het vak. Uit zevenduizend leerlingen kwamen deze zestien als beste uit de voorrondes.
Deel bericht

50.000 handtekeningen voor EHBO-les scholieren

06.06.19
Een petitie om EHBO-les als vast onderdeel van het vakkenpakket op VO-scholen te krijgen is ruim 50.000 keer getekend. Het Rode Kruis en Schok & Pomp, een organisatie van artsen werkzaam (geweest) op de Spoedeisende Hulp, hoopten op voldoende handtekeningen om hun wens op de politieke agenda te krijgen, minstens 40.000. Dat aantal is dus gehaald.
Deel bericht

Afdelingsdirecteuren Lindenborg naar huis gestuurd

06.06.19
Vier afdelingsdirecteuren van VO-school de Lindenborg in Leek zijn vrijgesteld van werk. De algemeen directeur van RGS de Borgen, het bestuur waar de school onder valt, heeft dat besluit genomen nadat zij klachten kreeg van docenten en een onafhankelijk onderzoek liet uitvoeren: de aansturing van de directie draagt onvoldoende bij aan de kwaliteit van het onderwijs,
Deel bericht

Prijs van de Jonge Jury 2019 gaat naar Wild van Mel Wallis de Vries

06.06.19
In totaal brachten ruim zestienduizend jongeren hun stem uit op hun favoriete jeugdtitels uit 2018, waarvan Wild de meeste stemmen kreeg. De Jonge Jury Debuutprijs 2019 ging naar 'Één waarheid' van Nadine Swagerman. Dit meldt Passionate Bulkboek.De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsprogramma voor 12- tot 16-jarigen uit de onderbouw van het VO.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)