Deze maand 2,15 procent salarisverhoging in het VO

05.06.19
Personeel in het voortgezet onderwijs krijgt deze maand, juni 2019, nog 2,15 procent loonsverhoging. Dit najaar starten dan de onderhandelingen over de nieuwe cao, die 1 oktober 2019 van kracht zou moeten gaan.
Deel bericht

Slob niet bang voor meer segregatie in hokjesscholen

05.06.19
Het wetsvoorstel Meer ruimte voor nieuwe scholen is niet bedoeld om segregatie in het onderwijs tegen te gaan. Het beoogt het mogelijk te maken een school te stichten op basis van belangstelling van ouders en leerlingen. Het zal daarbij niet meer nodig zijn om een bepaalde richting te kiezen. Ook een onderwijsconcept kan straks aan de basis liggen.
Deel bericht

School die AD en Telegraaf in de ban deed komt met excuses en rectificatie

05.06.19
Het Willem de Zwijger College uit Bussum heeft in een brief excuses aangeboden aan het AD en de Telegraaf. De gedachte was dat deze kranten geen opiniebijlages hebben en daarom voor deze opdracht minder geschikt zouden zijn. Hiermee is echter de indruk gegeven dat deze kranten niet zouden voldoen aan waarheidsvinding. Uiteraard een verkeerde en onjuiste bevinding.
Deel bericht

Scholier vindt techniek interessant, maar de lessen saai

05.06.19
Scholieren vinden techniek interessanter en denken ook vaker dat ze bèta-vakken aankunnen. Tegelijkertijd vinden ze de lessen saaier geworden. De succesformule van het technasium staat vooral op het vmbo nog in de kinderschoenen. Daar loopt een pilot met het fenomeen bèta challenge, waarbij leerlingen leren over wat de moderne technologie te bieden heeft.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)