Ministerraad stemt in met wetsvoorstel doorlopende leerroutes vmbo-mbo

15.06.19
Het wordt voor vmbo-leerlingen makkelijker om door te stromen naar het mbo. De ministerraad heeft op voorstel van minister Van Engelshoven en minister Slob ingestemd om vanaf 2020 doorlopende leerroutes vmbo-mbo in te richten. Scholen mogen de leerroutes zelf vormgeven. Zo kan het voor een deel van de jongeren passend zijn om vanuit een vmbo-school deze opleiding te volgen.
Deel bericht

Thuisnabij onderwijs van essentieel belang voor het platteland

15.06.19
De P10, het samenwerkingsverband van 20 grote plattelandsgemeenten, vraagt aandacht voor thuisnabij onderwijs op het platteland als essentieel onderdeel van de leefbaarheid en het vestigingsklimaat. De P10-gemeenten maken zich grote zorgen over de daling van het aantal leerlingen en de onbedoelde negatieve herverdeeleffecten voor het voorgezet onderwijs.
Deel bericht

Calvijn College maakte meerdere fouten, inspectie heeft meer tijd nodig

15.06.19
Examens van meerdere vakken op het Calvijn College in Amsterdam zijn mogelijk niet geregistreerd of zelfs nooit gemaakt. De onderwijsinspectie doet daar dit weekend aanvullend onderzoek naar. "We gaan dit weekend keihard aan de slag. Maandagochtend, als we contact hebben gehad met de inspectie, weten we meer,"aldus de school. De 77 leerlingen moeten dus nog wachten.
Deel bericht

Oproep: vul de enquête Curriculum.nu in

15.06.19
Steun jij als leerkracht, docent of schoolleider de visie voor het toekomstig curriculum? En kan/wil je aan de slag met de grote opdrachten en bouwstenen uit het conceptvoorstel van het ontwikkelteam? Deze vragen komen terug in de enquête van de kunstvakverenigingen.
Deel bericht

Vmbo in Amsterdam vergeet één toets van schoolexamen

15.06.19
Het is nog niet duidelijk of 77 vmbo-examenleerlingen van het Calvijn College in Amsterdam zijn geslaagd. Het blijkt dat ze één toets van het schoolexamen niet hebben gemaakt. De school meldt dat het een opdracht betreft voor het vak Engels die voor 2,5 procent meetelt voor het eindcijfer. Volgens de school zijn de eindtermen van deze opdracht door andere schoolexamens voldoende getoetst.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)