Carmel College Salland stopt stapsgewijs met uitlenen laptops aan leerlingen: het wordt te duur

24.08.19
De ruim vijfhonderd leerlingen van het Carmel College Salland die na dit weekeinde aan de brugklas beginnen, krijgen geen laptop meer in bruikleen van de school. De scholengemeenschap in Raalte voert stapsgewijs het Bring your own device-beleid in. Het geld dat wij krijgen van het ministerie is bedoeld voor het onderwijs, en niet voor hulpmiddelen zoals laptops
Deel bericht

Ban op mobieltjes moet concentratie verhogen

24.08.19
Het Zeeuwse Calvijn College stelt vanaf 1 januari een algemeen mobielverbod in op alle zeven schoollocaties. Leerlingen moeten de telefoon in hun kluisje leggen zodra ze op school aankomen. Ze mogen er ook in de pauzes niet meer op kijken. “Ze komen hier om te leren. De telefoon leidt alleen maar af." De school zet ook in op lessen mediawijsheid.
Deel bericht

Lerarentekort een nationale ramp

24.08.19
Het lerarentekort is een nationale ramp die onmiddellijke actie vereist, net als wanneer de dijken doorbreken. Dat zegt Frank Cörvers, hoogleraar onderwijsarbeidsmarkt in NRC. Hij vindt dat het kabinet ‘een tandje bij’ moet zetten om meer onderwijsvacatures te vervullen. Salarissen in PO en VO moeten worden gelijkgetrokken. Ook vindt hij dat PO en VO meer moeten samen werken.
Deel bericht

Leerlingen Pieter Zeeman Zierikzee naar Japan voor wereldwijd tsunamicongres

24.08.19
Vijf leerlingen uit 5 VWO van de Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee vertrekken op 4 september naar Japan voor een tsunamicongres met leeftijdsgenoten. Ze vertegenwoordigen Nederland op uitnodiging van de Japanse ambassade. Dat doen ze samen met 435 leerlingen uit 43 andere landen en regio’s, die nu of in het verleden te maken hebben (gehad) met overstromingen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)