Ontdekken, experimenteren, falen: alles mag bij Op de groene Alm

06.11.17
Op het schoolplein van basisschool Op de groene Alm in Utrecht kunnen leeringen dijken bouwen en kanalen graven. En dat is nog maar een van de voorbeelden waarmee de school ontdekkend leren bij leerlingen wil stimuleren.
Deel bericht

Onderwijsminister Slob start scholen-toer in eigen stad

06.11.17
De nieuwe minister van primair en voortgezet onderwijs en media, Arie Slob, is maandagochtend in zijn woonplaats Zwolle begonnen aan een landelijke kennismaking-toer langs het basis- en voortgezet onderwijs. Hij sprak met leraren en scholieren van de basisscholen Florens Radewijnsschool (Windesheim) en Talentum (Zwolle-Zuid).
Deel bericht

Peuterspeelzaal en kinderopvangtoeslag in 2018

06.11.17
Gaat uw kind gaat naar de peuterspeelzaal? Dan is het de moeite waard om te kijken of u in 2018 kinderopvangtoeslag kunt aanvragen.
Deel bericht

Goedheiligman krijgt in Sinterklaasjournaal 'bont gezelschap aan helpers'

06.11.17
In het Sinterklaasjournaal komt de goedheiligman dit jaar naar ons land met een 'bont gezelschap aan helpers'. Onder anderen John Jones, Jeroen Spitzenberger, Frederik Brom, Joep Onderdelinden, Harry Piekema, Mimoun Ouled Radi en Abbey Hoes spelen hierin een rol, maakte de NTR vandaag bekend.
Deel bericht

Startsein Nationale Schoolontbijt gegeven in Rijksmuseum

06.11.17
Met een gezamenlijk ontbijt van leerlingen van de basisschool de Satelliet in het Rijksmuseum in Amsterdam is maandagochtend het startsein gegeven voor het Nationale Schoolontbijt.
Deel bericht

Leerling met autisme heeft brutale leerkracht nodig

06.11.17
Leraren op de basisschool en het voortgezet onderwijs hebben nog steeds grote moeite kinderen met autisme goed te begeleiden.
Deel bericht

Het hele dorp vecht voor de kleine dorpsschool

06.11.17
Afgelopen schooljaar gingen weer 81 kleine dorpsscholen ter ziele. In het Groningse Westerbroek maken ze een 'survivalgids' om als kleintje te overleven. Op de Jan Ligthartschool zitten kinderen uit allerlei groepen bij elkaar en helpt het hele dorp mee.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)