Inholland start met flexibele pabo

08.02.18
Om te voldoen aan de toenemende vraag naar docenten, worden nieuwe routes naar het leraarschap ontwikkeld. Fontys experimenteert al met ‘circulaire carrières’ voor techniekdocenten. Inholland biedt nu een flexibele duale opleiding tot basisschoolleraar aan.
Deel bericht

Programma's tegen obesitas op Engelse basisscholen werken niet

08.02.18
Gezondheidsprogramma's op Engelse basisscholen die leerlingen aanmoedigen om gezonder te eten en meer te sporten, hebben geen effect op het verminderen van obesitas. Dat concludeerden onderzoekers van de Universiteit van Birmingham.
Deel bericht

Speciaal onderwijs groeit in de Randstad en Brabant

08.02.18
Sinds de invoering van passend onderwijs in 2014 hebben vooral samenwerkingsverbanden in de Randstad en Noord-Brabant méér leerlingen naar het speciaal onderwijs verwezen.
Deel bericht

Oud-bestuurder waarschuwt voor noodgrepen bij oplossen lerarentekort

08.02.18
Scholen zitten met de handen in het haar nu het lerarentekort voelbaar wordt. Gepensioneerd bestuurder Rien van Wijngaarden met decennialange ervaring waarschuwt voor noodgrepen. “We hebben al eens eerder forse tekorten meegemaakt. Van de toen gekozen oplossingen hebben we jaren last gehad, zowel in de groep als daarbuiten.”
Deel bericht

Nederlandse basisschoolleerling moet digitaal vaardiger worden

08.02.18
Basisschoolleraren geven het gemiddelde digitale vaardigheidsniveau van hun leerlingen een krappe voldoende: 6,1. Ouders zijn met een gemiddelde van 6,6 iets positiever. Meer dan een kwart van de basisschoolleraren bestempelt het digitale vaardigheidsniveau van Nederlandse leerlingen als onvoldoende.
Deel bericht

Evaluatie vernieuwing vmbo – onderzoeksresultaten februari 2018

08.02.18
De evaluatie van de vernieuwing van het vmbo heeft tot de eerste onderzoeksresultaten geleid. De reconstructie van de beleidstheorie en de monitor 2016-2017 zijn gepubliceerd.
Deel bericht

Geen juf of meester voor de klas, maar een robot

08.02.18
Steeds meer klassen hebben een robot voor de klas staan. Zo'n robot kan je bijvoorbeeld helpen met sommen maken of hij kan de klas schoonmaken.
Deel bericht

ZuluConnect winnaar IPON award 2018

08.02.18
ZuluConnect heeft de IPON Award 2018 gewonnen in de categorie Innovatie van het leren Award onderwijsbreed. ZuluConnect is een persoonlijke leeromgeving met het gemak van één inlog en de plek waar je eenvoudig nieuwe lessen en leerlijnen kan maken. Met als nieuwtjes de nakijkcarrousel en curriculumbuilder.
Deel bericht

Educatieve app Startrekenen VR wint IPON Award 2018

08.02.18
De educatieve rekenapp Startrekenen VR van Uitgeverij Deviant heeft de Innovatie van het leren IPON Award VO 2018 gewonnen. De jury noemt de app ‘een uniek concept dat verder gaat dan het lesgeven in een boek of het bekijken van een instructiefilmpje’.
Deel bericht

Pensioenfondsen willen schoolgebouwen opkopen

08.02.18
Vocht en schimmel in klaslokalen: veel Nederlandse scholen beklagen zich erover. Maar geld om grondig te renoveren of een nieuw pand neer te zetten, is er vaak niet. Pensioenfondsen willen bijspringen, maar niet iedereen ziet dat zitten.
Deel bericht

Ronja de roversdochter, door Astrid Lindgren, te koop voor 2 euro

08.02.18
Het initiatief ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie alle – maar dan ook alle – kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Het jeugdboek van 2018 is Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren.
Deel bericht

Wat doet juf Ank met imago docent? 'Ik vrees dat ze mensen afschrikt'

08.02.18
We kennen juf Ank uit 'De Luizenmoeder' vooral van haar 'hallo allemaal'. Maar ook van haar politiek incorrecte opmerkingen en de keren dat ze met ouders in de clinch ligt. Welke invloed heeft de megapopulaire serie op het imago van het onderwijs? "Het had iets realistischer gekund."
Deel bericht

‘Sociale media zijn slecht voor gezondheid, kinderen, relaties en democratie’

08.02.18
Oud-medewerkers van Facebook en Google willen actie tegen verslavende sociale media.
Deel bericht

Lerarentekort: 'straks zit je kind 1 à 2 keer per maand thuis'

08.02.18
Het schreeuwende tekort aan leraren in het basisonderwijs zet leraren zwaar onder druk. De docenten van basisschool Sinte Maerte zijn het zat. "Dit is een maatschappelijk probleem."
Deel bericht

Lesmethode wereldoriëntatie uitgeverij Blink onderscheiden met IPON Award

08.02.18
De lesmethode wereldoriëntatie van de educatieve uitgeverij Blink is onderscheiden met de IPON Award 2018. Blink krijgt deze prestigieuze onderwijsprijs voor haar lesmethode Blink Wereld voor het primair onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)