Uitzendbureaus ontwrichten arbeidsmarkt primair onderwijs

07.02.18
Het lerarentekort leidt in de randstad tot wildwesttaferelen. De explosief groeiende vraag naar invallers in het basisonderwijs trekt commerciële uitzendbureaus die de prijzen opdrijven. Amsterdamse schoolbesturen zinnen op maatregelen.
Deel bericht

Vakbonden kondigen staking aan in Friesland, Groningen en Drenthe

07.02.18
De onderwijsvakbonden roepen hun leden uit het primair onderwijs in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe op tot een staking gedurende een dag op woensdag 14 februari a.s..
Deel bericht

Nieuwe minor ter oriëntatie op baan in basisonderwijs

07.02.18
De Marnix Academie in Utrecht biedt de minor Oriëntatie op Leraar Basisonderwijs aan.
Deel bericht

Slob schiet plan voorganger af: Tweede corrector gaat examen niet als eerste nakijken

07.02.18
De eigen leraren van middelbare scholieren blijven het door hen gemaakte eindexamen als eerste nakijken. Het plan om de tweede corrector de examens eerst te laten controleren, is van de baan.
Deel bericht

'Prehistorische mens was al dol op puppy's'

07.02.18
De emotionele band tussen mens en hond gaat veel verder terug dan altijd werd gedacht. Al ruim 14.000 jaar geleden zorgden jagers en verzamelaars voor zieke puppy's, ook als die verder "geen enkel nut dienden".
Deel bericht

Evaluatie Passend Onderwijs – onderzoeksresultaten februari 2018

07.02.18
Voor de Evaluatie Passend Onderwijs zijn nieuwe onderzoeksresultaten opgeleverd. Twee onderzoeksrapporten betreffen de governance van samenwerkingsverbanden passend onderwijs. Eén rapport beschrijft de ervaringen met opting out lwoo.
Deel bericht

Toch nog hoop voor islamitische school Westland

07.02.18
Het Westland krijgt misschien toch een islamitische basisschool. De vorige staatssecretaris van Onderwijs, Sander Dekker, had die plannen in 2016 afgewezen, maar dat is woensdag teruggedraaid door de hoogste rechter, de Raad van State.
Deel bericht

1 op de 6 jongeren doet iets cyber-crimineels

07.02.18
1 op de 6 Nederlandse jongeren heeft wel eens een cyberdelict gepleegd; het zijn vooral 16- en 17-jarigen. De cijfers komen uit onderzoek dat in opdracht van Safer Internet Centre Nederland is uitgevoerd in het kader van de Safer Internet Days, die plaatsvinden van 6 tot en met 13 februari 2018.
Deel bericht

Schoolkring bepaalde dat Brian niet mocht blijven

07.02.18
Op tenminste zes democratische scholen bepalen leerlingen en leraren in de ‘schoolkring’ of een ‘wenleerling’ mag blijven, zo schreven we eerder vandaag. Brian mocht niet blijven. ‘Dit kan je een kind niet aandoen,’ aldus zijn pleegmoeder. Hoe een democratische beslissing een kind kan beschadigen.
Deel bericht

CNV: Griepprik niet verplichten

07.02.18
‘De leraar bepaalt nog altijd zelf of hij/zij een griepprik wil, daar heeft een werkgever niets over te zeggen’, zegt Loek Schueler, voorzitter van CNV Onderwijs. Ze reageert daarmee op een Telegraafartikel waarin viroloog Ab Osterhaus pleit voor een preventieve griepprik voor leraren.
Deel bericht

Bizarre oproep tot moord op Sinterklaas

07.02.18
De aanvoerder van de extreemlinkse actiegroep De Grauwe Eeuw wordt verdacht van het oproepen tot een moordaanslag. Beoogd slachtoffer was Stefan de Walle, de acteur die Sinterklaas speelt tijdens de landelijke intocht.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)