Lerarenstakingen gaan door ondanks deal over minder werkdruk

09.02.18
Basisscholen krijgen al volgend jaar meer geld om de werkdruk van leraren te verlagen. Ze mogen zelf bepalen hoe ze juffen en meesters het beste kunnen ontzien. Toch gaan de geplande estafettestakingen door.
Deel bericht

Kabinet en basisonderwijs eens over verlichten werkdruk

09.02.18
Het kabinet en het basisonderwijs zijn het eens over het tegengaan van de werkdruk. Omdat er nu een akkoord is over een plan, komt er ook eerder meer geld beschikbaar voor het verlichten van die werkdruk.
Deel bericht

Mediamultitasking veroorzaakt aandachtsproblemen

09.02.18
Jongeren die meerdere media tegelijkertijd gebruiken, kunnen meer last krijgen van aandachts- en slaapproblemen. Dit blijkt uit het proefschrift van Winneke van der Schuur, die op 22 februari promoveert op dit onderwerp.
Deel bericht

Patriottisme-les op Poolse scholen: marcheren in de gymzaal

09.02.18
Op een middelbare school in Siedlce, een stad in het oosten van Polen, marcheren leerlingen door de gymzaal. Ze dragen een legeruniform want dit is de militaire klas, vertelt Emilia Chrominska.
Deel bericht

De Wilde Stad in de klas

09.02.18
De Wilde Stad is een bioscoopfilm die de stad bekijkt vanuit ogen van de vele wilde dieren en planten die er leven. Voor dieren zijn onze straten, tunnels, grachten en gebouwen net zo aantrekkelijk als de wildernis: De stad is natuur. Voor groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs is een lespakket ontwikkeld. Vanaf 1 maart 2018 is de film te zien in de Nederlandse bioscopen.
Deel bericht

Hallo allemaal - Tien varianten

09.02.18
Van het populaire lied Hallo allemaal uit De Luizenmoeder bestaan ondertussen heel wat variaties, inclusief een versie voor boomwhackers en diverse Carnavalsversies. Je vindt ze op Yurls, inclusief alle fragmenten uit de serie.
Deel bericht

IPON stimuleringsaward voor VO Content

09.02.18
Deze week ontving VO-content de IPON Stimulerings Award 2018. Juryvoorzitter Louis Hilgers reikte de Award uit aan Ron Zuijlen - directeur-bestuurder van VO-content - aan het einde van de eerste beursdag van de IPON 2018.
Deel bericht

Oproep aan ouders: stop met ‘omhoog drukken’ kinderen naar hoogste schoolniveaus

09.02.18
Ouders moeten stoppen om hun kinderen naar de hoogste schoolniveaus te pushen. De druk om beter te presteren leidt tot veel stress bij leerlingen. Daarvoor waarschuwt minister Arie Slob. ,,Het vmbo is niet een soort vergaarbak van kinderen die niet naar havo of vwo kunnen, en dus maar naar het vmbo moeten. Dit is geen restonderwijs.’’
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)