Scholen gezocht voor gratis nascholing Tinkeren

12.02.18
NEMO is op zoek naar basisscholen met een hoog aantal gewichtenleerlingen om deel te nemen aan het EU-project Tinkeren. Tinkeren is een methodologie waarin elementen van onderzoekend en ontwerpend leren terug komen.
Deel bericht

Browsealoud misbruikt voor 'delven' cryptovaluta

12.02.18
Meer dan honderd Nederlandse websites zijn gisteren misbruikt om de cryptomunt Monero te delven. Het gaat onder meer om sites van bibliotheken en gemeenten. Lexima, de Nederlandse leverancier van de software, bevestigt dat kwaadwillenden maximaal vier uur Browsealoud hebben misbruikt.
Deel bericht

Peuterplan: zestien uur voorschools aanbod voor ieder kind

12.02.18
Een goede start voor álle kinderen in Nederland. Dat is wat de PO-Raad, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Sociaal Werk Nederland, Brancheorganisatie Kinderopvang, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang en BOinK willen.
Deel bericht

Wij zijn ‘het lerarentekort’

12.02.18
Het lerarentekort kent vele gezichten. De AOb brengt ze in beeld. De leerkracht die door de hoge werkdruk een ander vak heeft gekozen, de leraar die maar geen vast contract krijgt, de zij-instromer die snel weer uitstroomt. Wie zijn ze en waarom staan ze niet (meer) voor de klas?
Deel bericht

Activist: geen spijt, doodsbedreiging Sinterklaas was een grap

12.02.18
Het was een grap in een besloten Facebook-gesprek met drie deelnemers en hij heeft er geen spijt van. Dat zegt de activist die in oktober opriep tot het zetten van een prijs op het hoofd van Sinterklaas.
Deel bericht

D66 wil schoolkinderen meer privacy geven

12.02.18
Ouders moeten niet langer te pas en te onpas kunnen kijken in het leerlingvolgsysteem om te zien hoe het met hun kind gaat. D66 wil dat scholen alleen noodzakelijke informatie delen. ,,Ook kinderen hebben recht op privacy'', stelt Kamerlid Paul van Meenen.
Deel bericht

Helft leerlingen praktijkonderwijs haalt diploma

12.02.18
Van de leerlingen die in 2013 het praktijkonderwijs verlieten, is ruim de helft (52 procent) in 2016 er toch in geslaagd een diploma te halen, 23 procent van deze mensen zelf mbo2 of hoger.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)