‘Er moet weer meer Frans en Duits geleerd worden’

13.02.18
Kennis van het Frans en Duits verdwijnt uit Nederland en dat schaadt de economie, betogen de initiatiefnemers van het Manifest Buurtalen, een groep beleidsmakers, wetenschappers, docenten, ondernemers en politici. Met name in het midden- en kleinbedrijf is er een gebrek kennis van deze talen.
Deel bericht

Werkdruk op Hengelose basisschool omlaag: 'Wij denken bij alles: is dit wel nodig?'

13.02.18
In het noorden van het land is woensdag de derde onderwijsstaking voor meer geld en minder werkdruk. Maar hoe groot is die werkdruk nu eigenlijk? Daltonschool De Rank In Hengelo heeft er minder last van dan veel andere scholen. „Het verschil? Wij denken bij alles: is dit wel nodig?”
Deel bericht

Achtstegroepers kijken vooral of middelbare school dichtbij is

13.02.18
Niet kwaliteit, maar afstand is het belangrijkste criterium om een middelbare school te kiezen in Amsterdam. Kinderen willen liever niet dat er lagere niveaus op hun school worden aangeboden en ze zoeken een school met leerlingen die lijken op henzelf.
Deel bericht

Recordaantal leerkrachten in Vlaanderen geschorst

13.02.18
Het aantal geschorste leerkrachten stijgt jaar na jaar. In het schooljaar 2015-2016 was een recordaantal van 138 leerkrachten geschorst. Een directeur die informatie over radicalisering bij een leerling niet doorgaf of met de boekhouding fraudeert. Of een leraar die een relatie heeft met een leerlinge. Er zijn nogal wat redenen waarom scholen leerkrachten schorsen.
Deel bericht

Schoolbesturen blijven onderwijsstaking steunen, maar houden wel vaker salaris in

13.02.18
Woensdag staken basisschooldocenten in Noord-Nederland; die staking is de eerste van een estafettereeks. Het akkoord dat de regering en het basisonderwijs vorige week sloten over werkdrukverlaging doet daar niks aan af. De leraren staken door voor een hoger salaris. Niet alle schoolbesturen steunen deze actie nog met het doorbetalen van salaris.
Deel bericht

Kwart scholen wijzigt reisbestemming door aanslagen

13.02.18
Een kwart van de middelbare scholen die schoolreisjes naar het buitenland organiseren, gaat niet meer naar steden waar de afgelopen jaren terroristische aanslagen zijn gepleegd. De helft van de scholen heeft te maken met leerlingen die van hun ouders niet meer mee op reis mogen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)