Noord-Nederland trapt estafettestaking af (verslag)

14.02.18
Met ruim zesduizend stakende leerkrachten, directeuren en oop’ers heeft noord-Nederland de aftrap gegeven voor de regionale estafettestakingen van het PO-front.
Deel bericht

Leraren in de rij bij het stakingsloket hebben 'hart voor de zaak'

14.02.18
Een vrije Valentijnsdag voor veel kinderen in Groningen, Drenthe en Friesland. Een groot deel van de basisscholen in het noorden van Nederland is dicht omdat de leraren staken. Dat doen ze ondanks het CAO-akkoord dat afgelopen vrijdag werd bereikt over de verlaging van werkdruk voor leraren.
Deel bericht

Drukke of net stille vluchtelingenkinderen… Wat dragen ze mee in hun rugzakje?

14.02.18
Maak even kennis met Hayat, 4 jaar. “Je mag naar school, maar je vindt het daar maar niks. De angst in je ogen als mama vertrekt. Contact maken is moeilijk, je vecht bijna om alles. Je pakt zoveel mogelijk speelgoed en versleept dat naar jouw plekje.
Deel bericht

Zorg om verbondenheid refojongeren aan christelijke traditie

14.02.18
Reformatorische jongeren die in hun gedrag experimenteren, weten lang niet altijd of ze wel christen willen blijven. Die conclusie trekt Elsbeth Visser-Vogel (33) uit onderzoek dat zij deed onder (v)mbo-jongeren.
Deel bericht

‘Lerarentekort bedreigt kwaliteit basisonderwijs’

14.02.18
Door het lerarentekort kunnen basisscholen de kwaliteit van het onderwijs niet meer garanderen. Daarvoor waarschuwen onderwijzers, schooldirecteuren en bestuurders in gesprek met NRC.
Deel bericht

OCW koerst aan op een toekomst met minder leraren

14.02.18
Al jaren schermt men op het ministerie van OCW met een scenario waarbij structureel tien tot vijftien procent minder leraren worden ingezet in het primair onderwijs. Dat moet dan worden opgevangen met andere onderwijsvormen en meer ondersteuners.
Deel bericht

Ict’ers en gepensioneerden voor de klas

14.02.18
De griepgolf legt het lerarentekort op basisscholen bloot. Ook op de meeste scholen waar leerlingen niet naar huis worden gestuurd, krijgen kinderen geen les. „Als ik dertig kleuters heb, heb ik geen tijd om ook nog op drie niveaus rekenen te geven.”
Deel bericht

Leraren basisscholen in Noord-Nederland staken

14.02.18
Een groot deel van de basisscholen in Groningen, Friesland en Drenthe blijft vandaag dicht. Zo'n vijf- à zesduizend leraren gaan in staking voor meer salaris en minder werkdruk. Ze worden gesteund door het PO-Front, een samenwerkingsverband van bonden, schoolleiders en -bestuurders.
Deel bericht

'Malaise basisonderwijs leidt juist tot meer aanmeldingen bij pabo's'

14.02.18
Bij de pabo's, de lerarenopleiding voor het basisonderwijs, hebben zich tot nu toe veel meer studenten gemeld dan vorig jaar. Dat meldt De Volkskrant op basis van cijfers van de hogescholen en een rondgang langs pabo's. Vooral de deeltijdopleidingen, waarmee studenten versneld kunnen afstuderen, zijn in trek.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)