Proef met flexibele vakanties lijkt aan te slaan (in het westen)

30.04.18
De proef is een idee van de overheid, die hoopt dat het onderwijs op deze manier flexibeler over het schooljaar kan worden verdeeld. De scholen die meededen aan het experiment mochten op verschillende manieren afwijken van de wettelijke regels. Daaronder vallen niet alleen de vooraf vastgestelde schoolvakanties, maar ook de schoolweek van vijf dagen.
Deel bericht

Vmbo'er krijgt steeds vaker tweetalig onderwijs

30.04.18
Dit schooljaar krijgen vmbo’ers op 31 vestigingen tweetalig onderwijs. Dat is een groei van bijna 25 procent ten opzichte van vorig jaar. Op de schooltypen havo (groei van 8,5 procent) en vwo (bijna 2 procent erbij) groeit tweetaligheid inmiddels iets minder hard. Tweetalig onderwijs betekent meestal: de helft ­(havo, vwo) tot een derde (vmbo) van de vakken wordt in het Engels gegeven.
Deel bericht

School sneller informeren over huiselijk geweld

30.04.18
Scholen moeten sneller zijn geïnformeerd als bij leerlingen thuis sprake is van geweld om steun te kunnen bieden aan het kind. Dat is onderdeel van het actieprogramma Geweld hoort nergens thuis. Het actieprogramma bevat maatregelen om huiselijk geweld en kindermishandeling terug te dringen. Het Rijk stelt daar de komende jaren tientallen miljoenen voor beschikbaar.
Deel bericht

Coulance voor scholen die nog niet voldoen aan AVG

30.04.18
Scholen die op 25 mei nog niet voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) hoeven niet bang te zijn dat ze direct een hoge boete krijgen van de Autoriteit Persoonsgegevens .Dat blijkt uit wat voorzitter Aleid Wolfsen van de AP tegen de NOS heeft gezegd.
Deel bericht

Fijnstoffilters moeten scholen schoon houden

30.04.18
In de 'fijnstofzone' zijn de afgelopen vier jaar twintig scholen op die manier aangepakt. Nog eens achttien scholen voldeden al aan de eisen, omdat ze eerder ventilatiesystemen hadden gekregen. Een handjevol scholen onderzoekt de mogelijkheden nog. Maar ook buiten de directe omgeving van drukke wegen hebben basisscholen en middelbare scholen betere ventilatiesystemen gekregen.
Deel bericht

Scholen doden de creativiteit van kinderen

30.04.18
Docenten merkten dat de leerlingen zo bang zijn om een slecht cijfer te halen, dat ze gespannen op safe spelen en alleen bezig zijn foutjes te voorkomen. Het is wonderlijk wat er na afschaffing van de cijfers gebeurde. De sfeer in de klas is beter, de motivatie neemt toe en het zelfvertrouwen van leerlingen groeit. Hoe minder cijfers, hoe meer er wordt geleerd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)