School moet gegevens leerling beter beschermen

14.05.18
Nieuwe Europese regels geven ouders en leerlingen vanaf 25 mei meer controle over hun persoonsgegevens. De AVG vervangt alle nationale privacywetgeving, zoals ‘onze’ wet Bescherming persoonsgegevens. Scholen die zich dan niet aan de regels houden, riskeren een forse boete.Het Onderwijsblad beantwoordt zeven vragen over de gevolgen voor leraren.
Deel bericht

Subsidievoorwaarden Erasmus+ voor een partnerschap met andere scholen

14.05.18
Als school voor primair of voortgezet onderwijs wil je graag een partnerschap aangaan met andere scholen in het buitenland. Een zogenoemd School Exchange Partnership. Op die manier wil je met kleinschalige inhoudelijke projecten de Europese dimensie van je school versterken. Daarvoor wil je subsidie aanvragen bij Erasmus+. Komt jouw school daarvoor in aanmerking?
Deel bericht

LAKS opent klachtenlijn voor eindexamenscholieren

14.05.18
Nadat de website van het LAKS in 2017 werd gehackt, is er volgens het LAKS "veel energie gestoken in een vernieuwing van de site". Voor het eerst is er ook mogelijkheid tot het geven van positieve feedback. "Er is nu voor het eerst een mogelijkheid om aan te geven wat goed is aan de examens", aldus Lizelot van den Berg (15) eindexamencoördinator van het LAKS.
Deel bericht

Christiaan Huygens school heeft primeur met voorstelling 'Onder Water'

14.05.18
Dronten: op 24 mei speelt de BonteHond - in het kader van 100 Jaar Zuiderzeewet - er de voorstelling Onder Water. De voorstelling gaat over het bedenken van nieuwe tradities voor een nieuwe provincie. Ze gaan alle scholen van Flevoland langs op zoek naar het ideale Flevolandse kind: en waar moet ie aan voldoen?
Deel bericht

Landelijke bijeenkomst ‘invlechting’ (voortgezet) speciaal onderwijs

14.05.18
Het doel van de bijeenkomst op 19 juni is zowel terug te kijken (hoe heeft de discussie zich ontwikkeld?), pas op de plaats te maken (voor welk scenario kiezen we?) en vooruit te kijken (hoe kunnen bestaande knelpunten worden opgelost?)
Deel bericht

Nieuw in examenland: de precorrectie, docenten maken examens vooraf

14.05.18
Zo'n zeventig extra docenten hebben naar de examens gekeken. Van der Ven, sectormanager havo/vwo van het CvTE,denkt dat de examens er beter van geworden zijn. Behalve deze toets vooraf organiseren we voor de eindexamens Nederlands, Scheikunde en Frans vwo ook nog een extra controle achteraf, na het examen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)