Kwintessens en het College voor de Rechten van de Mens lanceren gratis lesmateriaal voor burgerschap en mensenrechten tijdens de NOT

21.01.19
Het thema van de NOT 2019 is ‘Voor beter onderwijs’. Hoe kunnen we onze leerkrachten helpen met beter onderwijs? Burgerschap en mensenrechten spelen hierbij een belangrijke rol. Kwintessens en het College voor de Rechten van de Mens lanceren tijdens de NOT lesmateriaal voor burgerschap en mensenrechten. Gratis te gebruiken voor alle basisscholen van groep 1 tot en met groep 8.
Deel bericht

Acht tips voor een ontspannen wisselmoment

21.01.19
Beginnende leerkrachten of collega’s met veel meer ervaring, bijna iedereen worstelt wel eens met de lesovergangen. Belangrijk is dat je je als leerkracht, als leider van de groep, goed voelt bij wat er gebeurt. Acht tips voor betere wisselmomenten van leerkrachtcoach Roelie Zijlstra.
Deel bericht

Burgemeester: 'Wij geven verhaal Bram Grisnigt door met scholenproject'

21.01.19
Met het scholenproject wordt de boodschap van Bram Grisnigt uitgedragen. Het project bestaat uit verschillende onderdelen. Allereerst krijgt iedere school een eigen exemplaar van 'De spion van oranje'. Bram is een held uit Hoogerheide die een enorm bijzonder verhaal heeft. Dat boek geeft bovendien mooie handvatten aan de scholen om het verhaal over de oorlog aan te leerlingen te vertellen
Deel bericht

UK: Joden niet eens met lhbt-lessen op scholen

21.01.19
Ultra-orthodoxe joodse leraren en ouders in Engeland waarschuwen dat scholen ondergronds gaan en hun kinderen thuis les krijgen wanneer de overheid doorgaat met het voorlichten over homoseksuele relaties en geslachtsverandering. De Britse overheidsinstantie Ofsted, dat toeziet op onderwijs, vindt dat alle leerlingen bewust moeten worden van lhbt-relaties.
Deel bericht

Gastcolumn: Bekort hbo met een jaar en schuif geld door naar basisonderwijs

21.01.19
Meer geld voor onderwijs wordt maar al te vaak als oplossing van de problemen beschouwd, maar een goede analyse en reorganisatie van de inrichting van het onderwijs zouden al heel veel geld kunnen opleveren. Zo kan zonder kwaliteitsverlies de studie in het hbo met een jaar verkort worden. De opbrengst uit het hbo kan worden doorgeschoven naar het basisonderwijs.
Deel bericht

Zorgen bij ouders om verslavende game Fortnite: 'Doodmoe van die continue strijd'

21.01.19
Vier op de tien ouders van kinderen die Fortnite spelen, maakt zich zorgen over het verslavende karakter van de razend populaire game. Dat blijkt uit een enquête van RTL Nieuws. "Het verslavende spel zorgt voor een boel strijd in gezinnen." De gratis game Fortnite is een rage op basis- en middelbare scholen.
Deel bericht

Vlag uit bij 79 scholen: drie jaar pronken met eretitel ‘excellent’

21.01.19
Nog eens 79 scholen in Nederland krijgen vandaag te horen dat ze de komende drie jaar de eretitel 'excellent' mogen voeren. Het gaat om 22 basisscholen, 45 middelbare scholen en 12 scholen voor speciaal onderwijs. Het totaal aantal uitblinkende scholen komt hiermee op 191.
Deel bericht

'A Different Day' op twee basisscholen in Leersum

21.01.19
CBS De Schakel en CBS De Hoeksteen starten deze week met 'A Different Day', een speciaal lesprogramma voor de meer- en hoogbegaafde leerlingen op hun scholen.Alle leerlingen van de groepen 5, 6 en 7 kregen in de laatste maanden van 2018 uitdagende opdrachten aangeboden. Terwijl zij daaraan werkten, werden ze geobserveerd door hun eigen leerkracht en onze IB-er.
Deel bericht

Schrijvers lezen mee op school

21.01.19
Op ongeveer vijftig scholen gaan vanaf maandag (kinderboeken)schrijvers kinderen helpen met taal. Ruim veertig kinderboekenauteurs verbinden zich een half jaar aan een school om daar het leesplezier en de schrijfvaardigheid van leerlingen te vergroten. De negende editie van dit project, De Schoolschrijver, start maandag op een basisschool in Amsterdam-Noord.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)