Nederlanders lezen voor tijdens Het Nationale Voorleesontbijt

23.01.19
Vanmorgen zijn De Nationale Voorleesdagen feestelijk van start gegaan met Het Nationale Voorleesontbijt. In bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven door het hele land werd voorgelezen aan peuters en kleuters uit het Prentenboek van het Jaar 2019 "Een huis voor Harry".
Deel bericht

Het thema van de Koningsspelen is dit jaar ‘water drinken’

23.01.19
Op een basisschool in Voorburg is vandaag de inschrijving geopend voor de Koningsspelen 2019. De Koningsspelen zijn een sportief feest, dit jaar op vrijdag 12 april, voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en in het Caribisch gebied. Thema van deze zevende editie is ‘water drinken’.
Deel bericht

Tien uur extra les vraagt veel van scholen Rotterdam-Zuid

23.01.19
Het nieuws dat leerlingen van basisscholen op Rotterdam-Zuid binnenkort tien uur langer per week naar school moeten, wordt met gemengde gevoelens ontvangen. De directeur van de basisschool Nelson Mandela in Rotterdam-Feijenoord vindt de extra uren prima, maar zegt ook dat de leraren daar geen tijd voor hebben.
Deel bericht

Op deze excellente school zitten doof en horend samen in één klas

23.01.19
Dove kinderen in de klas, gewoon tussen kinderen die wel kunnen horen, dat kan best. Basisschool De Bolster kreeg voor haar aanpak het officiële predicaat ‘excellent’. In groep 8 hebben acht dove kinderen les, op de hele Bolster 22.De eerste drie dove leerlingen van de Bolster zitten inmiddels al op het VO en volgens directeur Maaike Lauwerijssen gaat het hen goed.
Deel bericht

Slechts 1 ‘excellente school’ in regio Haaglanden

23.01.19
Het Rijnlands Lyceum in Wassenaar is de enige school in de regio Haaglanden die door het Inspectie van het Onderwijs is uitgeroepen tot ‘excellente school’. Rotterdam is in Nederland koploper met de meeste excellente scholen. Maar liefst negen scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs kregen het predicaat Excellente School 2018
Deel bericht

Weblog Juryvoorzitter Dorothee van Kammen: Een moedige en excellente school

23.01.19
Gejuich van ruim driehonderd kinderen in de hal van basisschool Wereldwijs, de school in Amsterdam ZO waar werken veel verder gaat dan het geven van onderwijs, met een super gemengde leerlingpopulatie: kinderen uit arme en rijke gezinnen, ouders die hebben doorgeleerd of daar de kans niet voor hebben gehad, kinderen die gevlucht zijn, kinderen die thuis andere talen spreken.
Deel bericht

Grote problemen voor school voor speciaal basisonderwijs in Tegelen

23.01.19
SBO De Lings in Tegelen heeft in één week tijd al vier klassen naar huis moeten sturen, vanwege ziekte van leerkrachten. Niet iedereen kan vervangen in het speciaal onderwijs. De druk op de leerkracht om zich niet ziek te melden is echt heel hoog. De leerkracht die gisteren ziek was, is vandaag weer komen werken. Maar de vraag is, of dat wel zo verstandig is.
Deel bericht

Kinderen voeren actie omdat basisschool moet sluiten

23.01.19
Flink balen voor leerlingen van basisschool de Windroos in Deventer. Hun school moet waarschijnlijk dicht, omdat er te weinig leerlingen op zitten. De kinderen voeren daarom actie; ze verzamelen handtekeningen, schrijven brieven en maken posters. In Amsterdam moet een basisschool minstens 195 leerlingen hebben. In sommige kleine dorpen mogen scholen soms openblijven met slechts 28 leerlingen.
Deel bericht

NOT van start: minister Slob deelt carrièrezorg jongeren op stand CNV Onderwijs

23.01.19
Basisschoolleerkracht en CNV Onderwijs-lid Arianne van Os kaartte bij minister Slob aan dat er te weinig carrièreperspectief is voor jonge leraren in het onderwijs. De bewindsman deelde haar zorg. Terwijl dat zo belangrijk is om het onderwijs aantrekkelijk te houden voor de huidige leraren en nieuwe mensen te werven. Ook pleitte ze voor meer handen in de klas.
Deel bericht

Help, waar zijn de leerlingen?

23.01.19
Videolessen, fusies of zelfs opheffing: nu het aantal leerlingen in Nederland terugloopt, staat het onderwijs voor een forse uitdaging. In de Achterhoek slaan scholen de handen ineen om de krimp het hoofd te bieden. ‘We experimenteren hier met de toekomst.’ Volgens de huidige prognoses daalt het aantal leerlingen in het voortgezet onderwijs met 12 procent tot 2028.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)