Blog | Geachte minister Slob, focus op taal en rekenen ipv 21e eeuwse vaardigheden

16.09.19
‘Focus op secondaire kennis en vaardigheden zoals taal en rekenen en niet de zgn. 21eeuwse vaardigheden’ Open brief aan minister Slob, Graag uw aandacht voor het volgende. Gezien het gegeven dat vrijwel alle scholen inzetten op het onderwijzen van 21e eeuwse vaardigheden, lijken we die als samenleving ontzettend belangrijk te vinden.
Deel bericht

Groeiend lerarentekort? Ouders maken zich er nauwelijks druk om

16.09.19
Basisscholen die vierdaagse lesweken invoeren, klassen die naar huis worden gestuurd, onbevoegde leraren voor de groep en nu óók nog een daling van de leerresultaten. Desondanks constateert ook Ouders & Onderwijs dat ‘de massale verontwaardiging’ onder ouders uitblijft. De ouderorganisatie krijgt nauwelijks telefoontjes of klachten binnen over het groeiende lerarentekort.
Deel bericht

Kinderen van basisschool in Terneuzen ‘staken’ om invaljuf te weren uit hun klas

16.09.19
Een opmerkelijke actie van kinderen uit groep 7a van de Prins Willem van Oranjeschool in Terneuzen. Hun juf moest afgelopen vrijdag naar een begrafenis. Een andere docent zou haar vervangen. Maar de kinderen weigerden dat resoluut en stapten naar de directie om daar te ‘staken’. De kinderen vinden de vervangende juf te streng en snel boos.
Deel bericht

Week Tegen Kindermishandeling: Leren van elkaar

16.09.19
Dit jaar is het thema van de Week Tegen Kindermishandeling ‘Leren van elkaar’. De organisatie van de actieweek van 18 tot en met 24 november ligt in handen van het Nederlands Jeugdinstituut en Movisie. Met ‘Leren van elkaar’ staan de ervaringen van kinderen, ouders en professionals centraal. Zie verder op www.weektegenkindermishandeling.nl
Deel bericht

PO-Raad: ‘Betrek onderwijs bij arbeidsmarktvisie kinderopvang’

16.09.19
De arbeidsmarkt voor kinderopvang is niet los te zien van het onderwijs: beiden sectoren vloeien steeds meer in elkaar over. De PO-Raad schuift daarom graag aan bij de gesprekken. Ook voor het PO is een kwalitatief goed kinderopvangaanbod van belang. Wanneer in de kinderopvang sprake is van een personeelstekort, wordt dat op de scholen gevoeld.
Deel bericht

Kennisnet en Netwerk Digitaal Erfgoed starten programma digitaal erfgoed in het onderwijs

16.09.19
Erfgoed in het onderwijs is belangrijk: het geeft leerlingen een beeld van het verleden en draagt bij aan cultureel bewustzijn en reflectie op het heden. Door het digitaliseren van erfgoed, kunnen scholen het makkelijker inzetten.
Deel bericht

Aanbod LOB-training in regio

16.09.19
Uitnodiging voor een van de regionale trainingsbijeenkomsten voor LOB, georganiseerd vanuit LOWAN. Het betreft 1 dagdeel van 13.30-16.30 uur. De bijeenkomst wordt kosteloos aangeboden voor max. 2 docenten per ISK. Je leert hoe je je LOB gesprekken het beste kunt starten, welke vragen je kunt stellen, hoe de gesprekken betekenisvol worden en hoe je leerlingen stimuleert tot actie
Deel bericht

Dit is wat kinderen op salafistische moskeescholen leren

16.09.19
We hebben onze bevindingen nog eens op een rijtje gezet. In krap 7 minuten kom je in deze YouTubevideo alles te weten over het onderzoek naar de salafistische scholen en de uitkomsten ervan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)