Engels grote drempel voor havisten en mbo’ers

27.09.22
Engels is een belangrijke drempel voor havisten en mbo’ers in hun studiekeuze, blijkt uit een rapport van de Inspectie van het Onderwijs. Vwo’ers zien juist sneller af van studies die extra kosten met zich meebrengen. Volgens de Inspectie moeten instellingen en scholen zich bewust zijn van de factoren die meespelen bij onbedoelde zelfselectie in het hoger onderwijs.
Deel bericht

3 - 7 oktober: Techport Technologieweek

27.09.22
Een week waarin ruim 4000 leerlingen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs en 400 docenten en ouders uit de IJmond, hun eigen techniektalent of die van hun kind kunnen ontdekken. De Techport Technologieweek wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland.
Deel bericht

28 september 2022: Nationale Kraanwaterdag

27.09.22
Woensdag 28 september 2022 organiseren de Nederlandse drinkwaterbedrijven gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag. Wij nodigen alle basisscholen en bso’s uit om op deze dag aandacht te besteden aan kraanwater als bijzondere dorstlesser.
Deel bericht

Minister-president Rutte bezoekt Team Netherlands op mbo-school in het kader van Skills Heroes

27.09.22
Minister-president Rutte bezoekt woensdag 28 september MBO Westland in Naaldwijk. Hier spreekt hij met mbo-studenten die tijdens Skills Heroes, de nationale vakwedstrijden voor het mbo, zijn uitgeroepen tot Nederlands kampioen in hun vakgebied.
Deel bericht

Paul van Loon en Dolfje Weerwolfje komen in actie tegen pesten

27.09.22
Kinderboekenschrijver Paul van Loon en zijn populaire personage Dolfje Weerwolfje hebben een wedstrijd tegen pesten gelanceerd. Zij roepen alle kinderen van Nederland op om hun tips tegen pesten in te sturen en daarmee alle leerkrachten en leerlingen te inspireren om voor een fijne sfeer in de klas en op het schoolplein te zorgen.
Deel bericht

Geen lunch, geen ouderbijdrage en zelfs douchen op school; armoede sijpelt scholen binnen

27.09.22
Kinderen zonder ontbijt of lunch, een lege laptop omdat ze thuis niet op kunnen laden en ouders die de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen betalen. Voorbeelden die tekenend zijn voor wat veel scholen dit jaar merken; er komt minder geld binnen bij ouders én de armoede in de klas is meer en meer zichtbaar. En ook op basisscholen groeit de armoede. De hoge energierekeningen en de dalende koopkracht zijn de boosdoeners.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)