Veel leerlingen hebben baat bij leesgesprekken binnen de Bibliotheek op school

28.09.22
Veel leesconsulenten van de Bibliotheek op school voeren leesgesprekken met leerlingen. Het gesprek is bedoeld om leerlingen leesmateriaal aan te reiken dat past bij hun leeservaringen en voorkeuren. De leesconsulent koppelt de bevindingen uit de leesgesprekken terug aan de leerkracht.
Deel bericht

Eenmalige inflatiecompensatie op Bredase hogeschool

28.09.22
Personeel van de Breda University of Applied Sciences (BUAS) kreeg eind vorige week een extraatje bovenop hun salaris, variërend van zo’n 100 tot 370 euro netto. Zo wil de school ‘een stukje tegemoet komen in de gestegen energielasten’.
Deel bericht

Kinderen dreigen minder te leren door verkeerd gebruik van oefensoftware

28.09.22
Het verschil tussen sterke en zwakke leerlingen dreigt nog groter te worden als basisscholen oefensoftware inzetten zonder daar goed over na te denken. Daarvoor waarschuwt de Onderwijsraad vandaag. Leraren gaan niet altijd goed om met digitale oefenprogramma's die zich aanpassen aan het niveau van de leerling.
Deel bericht

Inzet van intelligente technologie

28.09.22
De Onderwijsraad constateert in de verkenning Inzet van intelligente technologie dat technologie het onderwijs kan verrijken, maar het onderwijs ook kan verschralen. De verkenning is uitgebracht op verzoek van de ministers van Onderwijs.
Deel bericht

Indiase leerkracht slaat leerling (15) dood na schrijffout

28.09.22
Nikhil Dohre had een spelfout gemaakt in een examen. De leraar zou hem daarvoor geschopt en geslagen hebben met een lat tot de jongen bewusteloos neerviel. De 15-jarige jongen bezweek begin deze week aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)