Eerste 60 miljoen euro voor taakverdeling, profilering en samenwerking in onderzoek en onderwijs

03.10.22
Minister Dijkgraaf (OCW) geeft dit jaar nog 60 miljoen euro uit voor de eerste ronde van sectorplannen. Universiteiten en umc’s gaan met dit geld starten met meer samenwerking binnen de verschillende sectoren in de wetenschap. Met deze sectorplannen hebben instellingen scherpe keuzes en goede afs...
Deel bericht

Korte docu-film maakt mediagebruik van jongeren met een verstandelijke beperking bespreekbaar

03.10.22
Ook kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking hebben recht op een leuk online leven en deelname aan de digitale samenleving. Dat is de oproep van Netwerk Mediawijsheid (NL) en Mediawijs (BE) bij de lancering van de korte docu-film ‘Ik ben ook online!’.
Deel bericht

Mark Rutte maakt kennis met mbo-vakkampioenen

03.10.22
Minister-president Mark Rutte bracht een bezoek aan Team Netherlands, het team van kampioenen dat deelneemt aan internationale vakwedstrijden. De jongeren spraken met de minister-president over hun vak en hun voorbereiding op de wedstrijden.
Deel bericht

Minister krijgt manifest: seksuele vorming op school moet beter

03.10.22
Seksuele vorming op school moet beter, vinden jongeren, docenten, onderwijsorganisaties en expertisecentra. Maandag overhandigen ze een gezamenlijk manifest aan onderwijsminister Dennis Wiersma en de regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag, Mariëtte Hamer.
Deel bericht

Scholen zetten vraagtekens bij plan voor gratis lunch, maar zien het belang wel in

03.10.22
Scholen plaatsen vraagtekens bij het plan van het kabinet om 100 miljoen euro vrij te maken voor een gratis schoollunch. Brancheorganisaties vragen zich af hoe de scholen, die al onder druk staan, dat erbij moeten gaan doen. "De eerste prioriteit is goed onderwijs, en dat staat al onder druk", zegt een woordvoerder namens de basisscholen tegen NU.nl.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)