‘OESO ziet volgend jaar kleiner loonverschil’

05.10.22
In het primair onderwijs verdienden leraren in 2021 gemiddeld 72% van wat andere hoogopgeleiden gemiddeld verdienden. Dat is minder dat het gemiddelde van 86% in de landen die zijn aangesloten bij de OESO.
Deel bericht

Steeds meer jongeren uit het Noorden in de zware criminaliteit: 'Heftig en zorgelijk'

05.10.22
Steeds meer jongeren in Noord-Nederland maken zich schuldig aan zware misdrijven. Bovendien worden de plegers telkens jonger. Dat blijkt uit cijfers van het Openbaar Ministerie (OM), dat erg bezorgd is.
Deel bericht

Zo koppelt OCW ‘grote verdwijntruc’ aan vereenvoudiging bekostiging

05.10.22
Tijdens een hoorzitting hebben schoolbesturen aan OCW uitgelegd waarom zij 600 miljoen euro terugeisen. Het gaat om wat VOS/ABB altijd al 'de grote verdwijntruc' van minister Dennis Wiersma noemt: met de vereenvoudiging van de bekostiging denkt hij 600 miljoen euro af te kunnen romen.
Deel bericht

De Nederlandse Onderwijspremie 2023: voor mbo, hbo en wo

05.10.22
In oktober opent het NRO de call om onderwijsteams voor te dragen voor de Nederlandse Onderwijspremie. De Nederlandse Onderwijspremie (voorheen: Nederlandse Hogeronderwijspremie) is de hoogste onderscheiding voor onderwijsteams van mbo-scholen, hogescholen en universiteiten.
Deel bericht

Gi-ga-groen! Vandaag begint de Kinderboekenweek

05.10.22
Andy Griffiths en Marije Tolman hebben zojuist vanuit een levensechte waanzinnige boomhut de Kinderboekenweek 2022 geopend. Daarbij waren 200 enthousiaste leesgierige jonge fans aanwezig om de kinderboekenauteurs toe te juichen. Passend bij het thema 'Gi-ga-groen!' was de start dit jaar bij Speelnatuur van OERRR in ’s Graveland.
Deel bericht

Kinderombudsman kritisch over Nationaal Plan Kindergarantie

05.10.22
De Vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid spreekt donderdag 6 oktober over het Nationaal Plan Kindergarantie tijdens het debat armoede- en schuldenbeleid. Dit plan beschrijft hoe het kabinet kinderarmoede aanpakt. De Kinderombudsman mist in het plan een aanpak gericht op de inkomenspositie van ouders en de opvoedrelatie tussen ouders en kinderen.
Deel bericht

Mbo-docent van het Jaar 2021 Kirsten Cuppen geeft stokje over aan haar opvolger

05.10.22
Ze had de zomervakantie nodig om even bij te komen van alle drukte. Docent Kirsten Cuppen werd in december 2021 Leraar van het Jaar voor het mbo. Een hectische periode volgde. “Ik heb geleerd keuzes te maken en prioriteiten te stellen”, zegt de leraar van het ROC Tilburg. Morgen geeft ze het stokje over aan een nieuwe mbo-docent van het Jaar. 6 vragen aan Kirsten Cuppen.
Deel bericht

Schoolhond Max zorgt voor lachende gezichten op Metzo College

05.10.22
et Metzo College in Doetinchem heeft sinds een paar weken een eigen schoolhond. Labradorpup Max is niet alleen schattig, maar heeft volgens de leiding van de middelbare school ook een positief effect op de leerlingen.
Deel bericht

Scholieren zien veel uitval vakken door lerarentekort

05.10.22
Het Amsterdamse voortgezet onderwijs komt 340 fulltime leerkrachten tekort, meldt Het Parool. Eerder werden al onconventionele maatregelen ? zoals digitaal onderwijs ? overwogen om ervoor te zorgen dat de Amsterdamse jeugd les kan blijven krijgen van vakleerkrachten.
Deel bericht

Dag van de Leraar: tien werkvormen voor in de klas

05.10.22
Vandaag, 5 oktober, is het de Dag van de Leraar. Op deze dag worden leraren in het zonnetje gezet en staan we stil bij het belang van onderwijs. Alle leraren maatschappijleer, -kunde, -wetenschappen en burgerschap hebben de taak een volgende generatie klaar te stomen voor deelname aan onze democratische rechtsstaat.
Deel bericht

Niet gedoucht, kapotte schoenen: docenten zien gevolgen inflatie bij leerlingen

05.10.22
Lege broodtrommels en geen geld voor schoolreisjes of maandverband. Uit een recente enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb) blijkt dat op scholen de gevolgen van de stijgende prijzen goed te zien zijn. "Je schrikt je rot."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)