Gratis ontbijt op basisscholen met veel kwetsbare leerlingen

04.10.22
Leerlingen van zo'n 500 basisscholen krijgen een gratis schoolontbijt. Het kabinet wil op die manier voorkomen dat kinderen uit gezinnen met financiële problemen met een lege maag aan hun schooldag beginnen. "Want dat heeft ongewenste gevolgen voor hun leerprestaties", zeggen de ministers Schouten (Armoedebeleid) en Wiersma (Primair Onderwijs).
Deel bericht

Betaling vrouwen in hoger onderwijs blijft achter

04.10.22
Het loonverschil in het hoger onderwijs krimpt, maar vrouwen verdienen gemiddeld nog steeds ruim 200 euro per maand minder dan mannen. Dat blijkt uit onderzoek van Zestor, het arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo.
Deel bericht

Inspectie versterkt haar toezicht en doet vaker onderzoek bij risico’s in het funderend onderwijs

04.10.22
De basisvaardigheden staan de afgelopen jaren onder druk, en de urgentie is groot voor alle betrokken partijen om de dalende trend te keren. Dat heeft de inspectie ook benadrukt bij de Staat van het Onderwijs 2022. Daarom versterken we als inspectie ons toezicht.
Deel bericht

Uitbreiding kennisaanbod voor hoger onderwijs op Onderwijskennis.nl

04.10.22
De afgelopen tijd is het kennisaanbod voor het hoger onderwijs op Onderwijskennis.nl uitgebreid. Het platform biedt (onderwijs)professionals een helpende hand door tips, praktijkvoorbeelden en bronnen op basis van kennis uit onderzoek te selecteren en te bundelen.
Deel bericht

Nieuwe mbo structuur voor de metaal- en technologische industrie

04.10.22
De kwalificatiestructuur van het mbo voor de metaal- en technologische sector is vernieuwd. Vanaf 1 augustus 2023 zullen de ruim 30 kwalificaties die het MBO nu heeft, opgaan in 3 hoofdrichtingen.
Deel bericht

Leraren- en schoolleiderstekort wordt opnieuw in kaart gebracht

04.10.22
In 2021 is een nieuwe methodiek ontwikkeld om het tekort aan leraren en schoolleiders te registreren. Hierbij zijn voor het eerst ook de verborgen tekorten in kaart gebracht. Ruim de helft van alle scholen heeft vorig jaar deelgenomen. Ook dit jaar ontvangen alle scholen een uitnodiging.
Deel bericht

Tweetalige prentenboeken voor Oekraïense kinderen

04.10.22
Het non-profitproject Better Time Stories biedt vijf tweetalige prentenboeken aan voor kinderen die uit Oekraïne zijn gevlucht. Deze verhalen van bekende auteurs en illustratoren kunnen Oekraïense vluchtelingenkinderen helpen met hun situatie om te gaan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)