Kinderen van ouders met verslaving en psychische klachten geportretteerd: "Taboe moet verdwijnen"

11.02.23
Negentien portretten van kinderen die zijn opgegroeid met ouders met psychische en/of verslavingsproblemen zijn vanaf vandaag te zien bij station Bijlmer Arena. De tentoonstelling 'Kind Van' vertelt hun verhalen. Volgens organisator Mirjam Bekker-Stoop moet er een taboe worden doorbroken […]
Deel bericht

Ouders: mobieltjes wel op school, niet in de klas

11.02.23
Een verbod op mobieltjes in de klas kan bij een meerderheid van de ouders rekenen op steun. Voor een verbod op mobiele telefoons in de gehele school is een meerderheid juist tegen. Dat blijkt uit een korte peiling onder 500 ouders in het Landelijk Ouderpanel.
Deel bericht

Kinderen bezorgd om familie in rampgebied: 'Ze slapen in de auto'

11.02.23
De aardbevingsramp in Turkije en Syrië is in groep 8 van basisschool Hubertus in Tilburg het gesprek van de dag. Drie kinderen uit de klas hebben familie in het rampgebied. Rabia: “Ze hebben geen huis meer. Ze slapen in de auto, echt erg.”
Deel bericht

Mentor die verdacht wordt van seksueel getinte schoolopdrachten: 'Mijn intenties waren zuiver'

11.02.23
Tegen een 66-jarige leraar uit Kruiningen die als mentor twee leerlingen zou hebben gedwongen tot seksuele handelingen, is 240 uur werkstraf en vier maanden voorwaardelijke celstraf geëist. Als de vrouwen, nu half de twintig, hem niet gehoorzaamden, zouden ze geen goede beoordeling krijgen en zelfs moeten stoppen met hun studie.
Deel bericht

Echte boer voor de klas brengt het verhaal geloofwaardiger over

11.02.23
Leraar vindt hij een te groot woord voor wat hij doet. ‘Ik geef af en toe een lezing op Aeres Hogeschool Dronten en ontvang leerlingen voor excursies en stages’, zegt biologisch bloembollenteler John Huiberts (61).
Deel bericht

120 deelfietsen voor Zeeuwse mbo-studenten

11.02.23
Het is voor mbo-studenten in Vlissingen, Goes en Middelburg sinds deze week een stuk makkelijker om een deelfiets of e-bike te gebruiken. Op het Hoornbeeck College in Goes werd de eerste schoolmobiliteitshub van Zeeland gelanceerd, als onderdeel van een pilot op alle mbo-locaties in de drie Zeeuwse steden
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)